Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (11η Ιουνίου 1821)

Με τη δέουσα λαμπρότητα το Αγρίνιο εορτάζει την συμπλήρωση 196 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με... την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ιστορικός κ. Ανθή Παπαθανασίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από το Δήμαρχο Αγρινίου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών και φορέων της πόλης.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια ιστορική ημέρα για την πόλη μας. Την 11η Ιουνίου 1821 μέσα από τα ερείπια και τις στάχτες γεννήθηκε το νέο Αγρίνιο. Η επέτειος αυτή υπογραμμίζει το εθνικό μας χρέος. Τιμή και ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς που θυσιάστηκαν αταλάντευτα προσηλωμένοι στα ιδανικά της ελευθερίας και του ανθρωπισμού. 

Ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει ότι οι υπερήφανοι λαοί δεν παραδίδονται. Ακόμη και αν δεινοπαθήσουν, ποτέ δεν συνθηκολογούν. Σήμερα αντλούμε δύναμη από τους αγώνες των ηρωικών προγόνων μας ώστε, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, ν’ αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη πραγματικότητα. Το παράδειγμα της αυτοθυσίας τους ας οπλίσει με υπομονή, δύναμη, κυρίως όμως υπερηφάνεια, τις επόμενες γενιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ