Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

24ωρη κατάληψη στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου-Το επόμενο βήμα ;

H απαξίωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου συνεχίζεται, με τους φοιτητές πλέον να λένε πως αισθάνονται «ξένο σώμα» έναντι του «μητρικού» Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλλον οδεύουμε στο παλαιό γνωστό σενάριο του κλεισίματος της Οικονομικής σχολής! Άρα το επόμενο βήμα είναι η... Πάτρα; Κάπως έτσι ξεκίνησαν και τότε οι φοιτητές, που έκλεισαν τα οικονομικά τμήματα με την βοήθεια κάποιων (ντόπιων::) καθηγητών, Σήμερα είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα αλλά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους είναι τα θύματα και χουν απόλυτο και δίκιο να ανησυχούν.
Μερικά από τα "αγκάθια":   
Όπως είναι γνωστό, δεν προχώρησε η διαδικασία σίτισης των φοιτητών από την Πάτρα για υγειονομικούς κυρίως λόγους εξαιτίας της αποστάσεως και δόθηκε μηνιαία παράταση από εταιρεία που σίτιζε πριν τους φοιτητές και που έχει εγκαταστάσεις στο Μεσολόγγι. Η μηνιαία όμως παράταση έληξε πριν λίγες μέρες και από την Δευτέρα η φοιτητική λέσχη είναι κλειστή.

Ένα άλλο μείζον θέμα είναι και της στέγασης, το οποίο τέθηκε και στη δημοτική αρχή του Αγρινίου, με την όποια φοιτητές συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες, αν και ραντεβού ζητήθηκε από τον Νοέμβριο.

Εκτός του ότι σίτιση δεν υπάρχει οι φοιτητές παραπονούνται και για την ποιότητα του φαγητού που τους παρέχεται.

Έτσι μετά από διατμηματική γενική συνέλευση που έγινε σήμερα μεταξύ των φοιτητών των Τμημάτων ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ αποφασίστηκε η κατάληψη των κεντρικών κτιρίων που ξεκινά από σήμερα και λήγει αύριο στις 9 το βράδυ.

Όπως εξηγούν οι φοιτητές, και στη συνάντηση που είχαν με την πρυτανεία του Πανεπιστήμιο Πατρών δεν πήραν και πάλι σαφείς απαντήσεις και ζητούν να τοποθετηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου επί του θέματος.
Κύριοι πρέπει να γνωρίζεται ότι εάν δεν υπάρξει ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν εδραιώνεται πανεπιστήμιο σε καμία περιοχή. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά μια δεκαετία από την ίδρυσή του άρχισε να αποκτά κάποια αποδεκτά στάνταρ για την περιφερειακή του παρουσία και το πανεπιστημιακό του έργο, που σήμερα είναι τεράστιο.
Αυτά ο "κυρίαρχος" λαός και οι τοπάρχες τα ξέρουν......; 
Με πληροφορίες: Agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ