Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μεσολόγγι-Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας (ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δήμος Ιεράς Πόλεως  Μεσολογγίου
Γραφείο Δημάρχου
 Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Ι.Π. Μεσολογγίου 29-3-2015


Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στο δρόμο της Κλείσοβας – Τουρλίδας να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας, η οποία διοργανώθηκε από...
τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου.
Η αναπαράσταση έγινε με την εντυπωσιακή συμμετοχή των μελλών του Ομίλου καθώς και άλλων συλλόγων, ενώ παράλληλα υπήρξε αφήγηση του ιστορικού γεγονότος το οποίο διατηρεί ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ειδικά δε σε ότι αφορά τον συσχετισμό δυνάμεων.
Η Μάχη της Κλείσοβας έγινε την 25η Μαρτίου 1826, λίγες ημέρες πριν την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Οι μόλις 130 υπερασπιστές του μικρού νησιού της ομώνυμης λιμνοθάλασσας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με υπερ-πολλαπλάσια εχθρικά στρατεύματα Τουρκοαιγυπτίων, τα οποία στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το νησί, υπέστησαν πανωλεθρία.

Η σημερινή αναπαράσταση που άφησε άριστες εντυπώσεις έγινε για πρώτη φορά, ενώ υποστηρίχθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ