Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Aνακοίνωση του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την 21η Μάρτη , Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

21η Μάρτη Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού
       Η φετινή ημέρα κατά του Ρατσισμού , βρίσκει το δημοκρατικό και δικαιωματικό κίνημα στην πιο ιδιαίτερη φάση της ιστορίας του. Τα αποτελέσματα της 25ης Γενάρη, άνοιξαν εναν νέο κύκλο για όσους πάλεψαν για την ανατροπή των Σαμαροβενιζέλων , των...
Αδώνιδων, της γραμμής της σιδηράς πτέρνας απέναντι στο λαικό εισόδημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα , ελλήνων και μεταναστών. Απο τις Μανωλάδες, σαν επίσημη κρατική πολιτική , περάσαμε στις πρώτες σημαντικές και για λόγους συμβολισμού και επι της ουσίας , κινήσεις απο μεριάς του Υπουργείου Μετανάστευσης. Σταδιακό κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, ισχυρό ράπισμα  στους κήρυκες της μισαλλοδοξίας και του φασισμού.
     Η κλιμάκωση της ναζιστικής βίας , ( ενθαρρυμένη απο το μνημονιακό καθεστώς της σιδηράς πυγμής), με την επίθεση στους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ στο Πέραμα και τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα, αντιμετωπίστηκε με μαζικές ενωτικές διαδηλώσεις. Κάτω απο το βάρος της κλιμάκωσης της αντεπίθεσης του αντιφασιστικού και αντιμνημονιακού κινήματος , για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες ασύδοτης και εγκληματικής δράσης , οι ηγέτες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στη φυλακή και αντιμετωπίζουν δίκη .

                             Είμαστε στα μέσα του δρόμου

       Η κατάκτηση σημαντικών θέσεων για το δημοκρατικό κίνημα είναι δεδομένη. Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να εναποθέσουμε την υπόθεση του αντιφασισμού και της δημοκρατίας, στα χέρια των θεσμών του κράτους και στα υπουργικά διατάγματα. Αυτά που κερδήθηκαν με χρόνια αγώνων ,  μπορούν να χαθούν σε μιά νύχτα αν υποστείλουμε τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση. Κυβέρνηση δεν σημαίνει εξουσία, για την Αριστερά, το εργατικό και δημοκρατικό κίνημα,το κίνημα νεολαίας. Και στα δύο μέτωπα , του αντιρατσισμού και του αντιφασισμού , τα έως τώρα μηνύματα επιβεβαιώνουν αυτή τη βασική αλήθεια.
 Η αθώωση Κασιδιάρη για την άθλια επίθεση του μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου το αποδεικνύει. Οι αποφυλακίσεις των ναζιστών ηγετών, με γελοίους περιοριστικούς όρους , επίσης. Αυτοί που σκότωναν αθώους με βόμβες σε σινεμά στις αρχές της Μεταπολίτευσης και έχτισαν πολιτική καριέρα οργανώνοντας δολοφονίες μεταναστών και επιθέσεις στην Αριστερά , χαίρουν του τεκμηρίου της αθωώτητας και βέβαια της δυνατότητας να συνεχίσουν το “ έργο” τους.
     Οι προσπάθειες αστικού εκσυγχρονισμού εκ μέρους του Υπουργείου Μετανaστευτικής πολιτικής, υπονομεύoνται διαρκώς, οχι μόνον απο το βαθύ κράτος και τους εργοδότες που κέρδιζαν κατα τα χρόνια του ελληνικού απαρτχάιντ , αλλά πρώτα και κύρια απο τη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη πόρων για ένα πραγματικό κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος. Η αριστερή αντιρατσιστική πολιτική θα είναι νικηφόρα, μόνον εφόσον ευοδώσει η αντινεοφιλελεύθερη πάλη , η αντιπαράθεση με τους δανειστές και την ασυδοσία του κεφαλαίου. Αυτη η κύρια μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς τους μαζικούς αγώνες, με αίτημα τη γενναία φορολόγηση των καπιταλιστικών κερδών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών , των καναλαρχών. Γιατί όπως και πριν 12 χρόνια που ξεκίνησε η διαδρομή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ο αγώνας ήταν , είναι και παραμένει ταξικός.

ü  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

ü  ΔΟΥΛΕΙΑ –ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ü  ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ –ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

    ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ  - R. project.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ