Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση από το «Κόκκινο Δίκτυο» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη της Χ.Α.

 Το " Κόκκινο Δίκτυο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α"  οργανώνει ανοιχτή συζήτηση, την Κυριακή 29/3 ώρα 6:30 , στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου ( Ιωάννη Σταίκου 3), με θέμα " Η Δίκη... της Χρυσής Αυγής - Όρια και προοπτικές της αριστερής αντιρατσιστικής πολιτικής ". Θα εισηγηθούν οι : Δημήτρης Μπελαντής  , διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο Θανάσης Κούρκουλας , εκπαιδευτικός και συντονιστής της Κίνησης    " Απελάστε τον Ρατσισμό ".

                             Δύο λόγια για τους καλεσμένους και το θέμα μας .

Οι δυό μας καλεσμένοι αποτελούν  σημαντικούς κρίκους της πρώτης γραμμής του πολιτικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , στην πρωτοπορία των ιδεολογικών , πολιτικών και αγωνιστικών πρωτοβουλιών που άνοιξαν το δρόμο στη νικηφόρα έλευση του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , στην ηγεμονική θέση που κατέχει σήμερα στην Αριστερά και στο κίνημα της αντίστασης . Ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό , ενάντια στην Ευρώπη φρούριο λιτότητας , αυταρχισμού , ρατσισμού  και  καταστολής των δικαιωμάτων.

Η συγκυρία στην οποία συζητούμε το ζήτημα του αντιφασισμού και της αντιρατσιστικής πολιτικής , κινηματικής και νομοθετικής , ίσως είναι η κρισιμότερη για το δημοκρατικό και δικαιωματικό κίνημα. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί αγώνες της τελευταίας 10ετίας της οικονομικής και πολιτικής  κρίσης , κορυφώθηκαν με τη συγκρότηση μιάς κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά και με αποφασιστική λαική εντολή. Τα πρώτα δείγματα της Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής , αποτέλεσαν ισχυρό ράπισμα στη μισαλλόδοξη και ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού Κράτους των τελευταίων δεκαετιών . Μιάς πολιτικής που οδήγησε στο απαρτχάιντ της Μανωλάδας , της Αμυγδαλέζας, των μαζικών πνιγμών στα Φαρμακονήσια των συνόρων. Στο βιτριόλι στο πρόσωπο της Βουλγάρας συνδικαλίστριας και νύν Ευρωβουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Κούνεβα. Αυτή η πολιτική ήταν κεντρική επιλογή των αστικών κυβερνήσεων και του ευρωπαικού Διευθυντηρίου , γιατί συνόδευε την επίσης κεντρική επιλογή της δρακόντειας λιτότητας και της συντριβής του εργατικού και λαικού εισοδήματος. Μαζική φτώχεια και ανεργία δεν πάνε μαζί με τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα. Αντίθετα λιτότητα και καταστολή πάνε πάντα μαζί. ΄Η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων και η άνοδος του ναζισμού και των αντιδραστικών ιδεών είναι δίδυμα αδέρφια. Δεν υπάρχει ήττα της λιτότητας , ανατροπή της μαζικής ανεργίας  , χωρίς ήττα των ρατσιστικών ιδεών , των φασιστικών οργανώσεων , των εθνικιστικών και σκοταδιστικών ιδεών. Δεν συζητούμε λοιπόν μονοθεματικά το ναζιστικό φαινόμενο και την αντιρατσιστική πάλη. Συζητούμε μία πολιτική πλευρά της πάλης ενάντια στη φτώχεια. Συζητούμε την κοινή πάλη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τα ιδεολογήματα που τον συνοδεύουν. Συζητούμε για το πώς μπορούμε να νικήσουμε , να βρούν δικαίωση οι προσδοκίες που εκφράστηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη. Για το πώς μπορεί να ηττηθεί οριστικά το μαύρο μπλόκ των δανειστών , του ελληνικού κεφαλαίου και των δίδυμων αδερφών τους , η ρατσιστική ιδεολογία και οι Ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

   Κόκκινο Δίκτυο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ