Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Στην Αχαΐα τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχουν πάει σχολείο

«Όμηροι» ενός απαράδεκτου Νόμου που ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν λάθος, αντί να διορθωθεί ριζικά επιχειρήθηκε να «μπαλωθεί» με δεκάδες τροπολογίες, οι οποίες ωστόσο, η μία αντικρούει την άλλη, βρίσκονται χιλιάδες μαθητές στην Αχαΐα, που τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχουν πάει σχολείο.
Αυτό επισημαίνει, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Λαλιώτης, τονίζοντας ότι η μεταφορά των μαθητών τα...
τελευταία χρόνια, οπότε και άλλαξε ο Νόμος προβλέποντας τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, ταλαιπωρεί εκατοντάδες γονείς και μαθητές, κυρίως, στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Ο κ. Λαλιώτης την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στο πλευρό των γονιών του Δήμου Ερυμάνθου, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, μεταφέροντάς του, τα σοβαρά προβλήματα από την μη έναρξη των δρομολογίων τόσο των λεωφορείων, όσο και των ταξί.

«Ο Νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τη μεταφορά των μαθητών ήταν από την αρχή διάτρητος και προβληματικός. Από τη μία προβλέπεται η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, και από την άλλη, ζητείται ως προϋπόθεση να κατατίθενται τουλάχιστον δύο προσφορές ανά Νομό, όμως οι Νομοί έχουν μόνο ένα ΚΤΕΛ. Επίσης, ο υπολογισμός του κόστους με τον νέο μαθηματικό τύπο για τις χιλιομετρικές αποστάσεις είναι ασύμφορος για τους μεταφορείς, ενώ κάθε χρόνο, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος, προστίθεται και μία νέα Υπουργική απόφαση που προβλέπει την ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων. Κάθε χρόνο οι γονείς βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές και τα παιδιά χάνουν αναίτια δεκάδες ώρες μαθημάτων. Και αυτό, γιατί δεν έχει υπάρξει η πολιτική βούληση για την οριστική τροποποίηση του συγκεκριμένου Νόμου, ο οποίος μόνο προβλήματα δημιουργεί», τόνισε ο κ. Λαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ