Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, μικρέμπορε,
           Την Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Μαΐου  καλούμαστε να αναδείξουμε  νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο και αντιπροσώπους για τις  Ομοσπονδίες. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο  για όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και..
χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μικρές επιχειρήσεις.
           Η δουλειά έχει πέσει κατακόρυφα, το μεροκάματο δεν βγαίνει. Τα  χρέη σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ, διογκώνονται και γίνονται θηλιά στο λαιμό μας. Χιλιάδες μικρομάγαζα έχουν κλείσει, πολλοί από μας βρίσκονται  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
            Μεγαλώνουν οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα εκρηκτικά προβλήματα του ΟΑΕΕ που διογκώθηκαν απ’ την υποχρηματοδότηση και την καταλήστευση των αποθεματικών του, φέρνουν το ταμείο αντιμέτωπο με την χρεοκοπία. Είναι φανερή πλέον η κυβερνητική πρόθεση της διάλυσης των ταμείων.  Την κατάσταση επιδεινώνουν παραπέρα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η δικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
          Οι δυσκολίες για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους βέβαια δεν είναι σημερινές. Η οικονομική κρίση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από την συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι οι συνέπειες της συμφωνίας του Μάαστριχτ, της πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων που συνδιαμόρφωσαν και επέβαλαν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Με την οικονομική κρίση, η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα παλιά προβλήματα επιδεινώθηκαν. Προστέθηκαν και νέα. Θέλουν να μας φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης και της χρεοκοπίας, να εκτοπίσουν τα μικρομεσαία στρώματα  για να διασφαλίσουν τη μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Στόχος τους η μεταφορά του τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στα πολυκαταστήματα και στις «αλυσίδες» ώστε να ολοκληρωθεί η βίαιη έξοδός μας από την αγορά. 

Η  «διέξοδος» από την κρίση που προετοιμάζουν τα μονοπώλια και οι πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν, η «ανάπτυξη» που προετοιμάζουν δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σημαίνει επιστροφή στην «παλιά καλή εποχή».   Όποιο «μείγμα πολιτικής» και αν ακολουθηθεί, είτε με τη συνταγή της Ε.Ε , είτε με τη συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει την καταστροφή χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Απέναντι στη βαρβαρότητα που διαμορφώνεται είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Για μια κοινωνική συμμαχία με αντοχή, αντίπαλο δέος, ικανή να τους σταματήσει και να αντεπιτεθεί.
Η σημερινή ηγεσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ΕΣΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Έχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη με χίλια νήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές.
          Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν τι διοίκηση θα έχουμε στο Σύλλογο την  επόμενη δύσκολη 3/ετία. Με την ψήφο μας πρέπει να επιλέξουμε:
 Διοίκηση που δεν θα συγκρούεται και δεν αμφισβητεί την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του, δηλαδή δεν θα παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε ποιον πρέπει να παλέψουμε όπως ήταν μέχρι σήμερα.
Ή
Διοίκηση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, θα συγκρούεται και θα αμφισβητεί  την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του.

Ο συνδυασμός «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ»  που κατεβαίνει στις εκλογές, δεν θέλει σύλλογο αγωνιστικό όργανο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων και των εμπόρων.  Αν και στη διακήρυξη του λέει, ότι επιδιώκει την ενότητα των εμπόρων κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Αποτελείται από ένα  φάσμα όλων των πολιτικών αποχρώσεων και απόψεων, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα να μην παίρνονται ποτέ αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση, να μην έρχονται κόντρα με τα μονοπώλια (s/m, jumbo κ.α).

Παραπονιούνται ότι δεν είναι μόνοι στην κοινωνία αλλά κατορθώσανε να είναι μόνοι  γιατί όταν τους καλούν οι εργάτες, οι αγρότες αυτοί ήταν και είναι οι πρώτοι που υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και βάζουν πλάτη για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, ενσωματώνοντας τις διεκδικήσεις, απομονώνοντας με κάθε τρόπο τους αγώνες από το συνεπές εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που εκφράζεται σήμερα μέσα από Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ). Φτάσανε στο σημείο πέρυσι να πάρουν απόφαση να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την πρωτομαγιά μια μέρα που χιλιάδες εργάτες θυσιάστηκαν για να έχουμε κάποια δικαιώματα που σήμερα παίρνονται όλα πίσω.    
Έτσι σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρχουν αποτελεσματικοί αγώνες χωρίς την συμμαχία των ΕΒΕ με την Εργατική τάξη, και πολύ χειρότερα, αυταπάτες για τον ξεπουλημένο και διαλυτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που τους κλείνουν το μάτι. Για όλους αυτούς τους λόγους «κόπτονται» για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο σύλλογο γιατί τους βολεύει. Τους βολεύει στο σύλλογο να μεταμορφώνονται σε «ακομμάτιστους», φορώντας τη μάσκα του «ανεξάρτητου και του αδέσμευτου», μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, που λειτουργούν τελικά σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ.   

Συνάδελφοι έμποροι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμες επιλογές. Κάθε συμβιβασμός αποβαίνει σε βάρος μας.
Το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» στηρίζεται από την Π.Α.Σ.ΕΒΕ (την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Εμπόρων και βιοτεχνών).Το δυνάμωμα και η μαζικοποίηση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ θα ανοίξει νέους δρόμους στην προοπτική της αγωνιστικής διεκδίκησης. Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ δεν είναι παράταξη. Εκφράζει τα συμφέροντα των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό που παλεύουν καθημερινά μαζί με τις οικογένειες τους ,για ένα μεροκάματο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, τους εμπόρους με 2-3 εργαζόμενους που η προσωπική τους εργασία είναι απαραίτητη για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους, που γνωρίζουν καλά πώς παράγεται ο πλούτος της κοινωνίας, που δεν κολακεύονται από τα παχιά τα λόγια ότι δήθεν αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της οικονομίας», που δεν κολακεύονται με το ότι η «επιχειρηματικότητα» είναι βασανιστική και η «ανταγωνιστικότητα» ανέφικτη.

Στις εκλογές που έρχονται οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» δεν παριστάνουμε τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ» ή  με όλους και με όλα.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε στη βάση του συγκεκριμένου πλαισίου αιτημάτων όπως:

Ενιαίο υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα και πολυκαταστήματα.  
● Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η αργία της Κυριακής.
Επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
 ● Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ και των νέων φορολογικών  νόμων(ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13)
● Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
● Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
● Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ. Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα για όλους.
● Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
● Απαγόρευση κατασχέσεων, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες κ.α.
Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
● Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Ψήφισε «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
ΓΙΑ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                         ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
  • ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                         ● ΚΑΚΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  • ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                   ● ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΚΑΚΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                     ● ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  • ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                    ● ΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  • ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ                               ● ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  • ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                                              ● ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  • ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                           ● ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
  • ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ ΗΛΙΑΣ                                                        ● ΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • ΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                       
                                                                                                                                                                   
 ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
     ● ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
     ΤΣΑΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                           
  Τώρα μπορείς ν’ αλλάξεις τους συσχετισμούς!
                                 Πάρε θέση στο μεγάλο ποτάμι της λαϊκής οργής, της οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης.

                                                                                                                                                                                                  





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ