Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ακμαίο το μνημόνιο σε επαρχία και ηλικιωμένους.

Οι χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές απέδειξαν ότι το μνημονιακό τόξο καλά κρατεί στην επαρχία και στους ηλικιωμένους. Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι σχηματοποιούνται δύο Ελλάδες, τόσο σε τοπικό όσο και σε ηλικιακό επίπεδο.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν σαφώς μειωμένα σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Το ίδιο συνέβη... και με το ποσοστό των ΑΝ.ΕΛ και λοιπών αντιμνημονιακών δυνάμεων, πλην ΚΚΕ και ΧΑ.
Φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν ανόμοια πράγματα, δηλαδή οι αυτοδιοικητικές με τις βουλευτικές εκλογές, αλλά, όπως και να έχει, αυτές οι εκλογές απέδειξαν ένα πράγμα. Όταν δεν επαγγέλλεσαι πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και προσπαθείς να πείσεις ότι θα είσαι ένα καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου, τότε οι ψηφοφόροι προτιμούν το πρωτότυπο. 

Εννοείται πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι εντελώς διαφορετικά, αλίμονο αν δεν είναι. Εκεί μάχονται απευθείας τα ίδια τα κόμματα και όχι εμμέσως μέσω αυτοδιοικητικών αντιπροσώπων. Όμως, όσο οι αντιμνημονιακές δυνάμεις υποστέλλουν τον ανατρεπτικό τους λόγο, τόσο και θα καταγράφουν απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ