Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν κάνουμε ανακαίνιση»

Ένα βήμα πριν από τη μετατροπή του σε ένα ενιαίο κόμμα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την έναρξη των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, η οποία θα θέσει τις βάσεις για το ιδρυτικό συνέδριο την ερχόμενη άνοιξη. 
Την κατευθυντήρια γραμμή για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος έδωσε χθες στην ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Αλέξης Τσίπρας. «Συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι ένα κόμμα του κράτους και του συστήματος. Συγκροτούμε έναν πολιτικό φορέα δημοκρατικό, συμμετοχικό, ζωντανό» είπε ο.....
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο κόμμα «αριστερό ριζοσπαστικό», «δημοκρατικό», «συλλογικό», «αποτελεσματικό» και «χωρίς προσωπικές στρατηγικές». «Ένα κόμμα ανιδιοτελών συντρόφων και συντροφισσών που θέτουν τη συλλογικότητα και την κοινή ευθύνη πάνω από προσωπικές απόψεις, στρατηγικές ή επιδιώξεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Στη συνέχεια κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν «το επόμενο μεγάλο βήμα» και να δημιουργήσουν το «νέο κόμμα της αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων» που πρώτα θα παλεύει στο εσωτερικό του για να μην γίνει ποτέ κατεστημένο. 



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ένα κλειστό κύκλωμα βρίσκεται απέναντι στο κόμμα του και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. «Δεν είμαστε απλά αποφασισμένοι να αναλάβουμε την ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη ευθύνη. Σαν έτοιμοι από καιρό. Αφού οι αναλύσεις και οι προβλέψεις μας εδώ και χρόνια -όπως παραδέχονται όλοι πια εντός και εκτός Ελλάδας- δικαιώθηκαν πλήρως, μπορούμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση του τόπου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει «μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης».



Οι εργασίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τις τοποθετήσεις αντιπροσώπων και την Κυριακή αναμένεται η διεξαγωγή ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου που θα φέρει και την οργανωτική ευθύνη για το συνέδριο.
 «Δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς» Συνεχίστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ