Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: "Ο εναλλακτικός δρόμος της αξιοπρέπειας"

Με επίκεντρο την οικονομία και σε αναζήτηση εναλλακτικού δρόμου συνεχίζονται οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα στην Αργεντινή, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική. 
Κατά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν συζητήθηκαν η εμπειρία του Μπουένος Άιρες από το 2003 όταν η κυβερνητική πολιτική επικεντρώθηκε στην ανοικοδόμηση μίας οικονομίας που ........ είχε καταρρεύσει. 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής έστειλε μήνυμα ότι πάντα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. «Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει για τους Έλληνες, ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους» είπε χαρακτηριστικά ο Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν. 

«Για μας, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Νέα αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν και χθες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική επέμβαση στη Βίλα Αμαλία. 

Η νεολαία του ΣΥΝ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με την κατηγορία ότι επιστρέφει «χάρες» στη Χρυσή Αυγή που καταψήφισε μαζί με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαλεύκανση του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ. Η Συγγρού απάντησε με σκληρή γλώσσα και έκανε λόγο για «κουκουλοφόρους» της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που «κλαψουρίζουν» επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και «εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλα Αμαλία».

Στην αντιπαράθεση συμμετείχε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που ανέφερε ότι «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών "μολότοφ" περιγράφεται σαν… "κοινωνικός χώρος"».

«Να ευχηθούμε ο Άγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία, έστω και λίγο, τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας, καθώς και να κρύψουν την κοινωνική τους απομόνωση» ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ