Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δ. Δεσύλλας για τον Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας 2013

150 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013!
Τοποθέτηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28/12/2012
  Ο τρίτος κατά σειράν Προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι «κομμένος και ραμμένος» στα αντιλαϊκά μέτρα του «Καλλικράτη» και του τρίτου Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ντόπιου κεφαλαίου και της εσωτερικής υπαλληλικής τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Είναι «φωτοτυπία» του βαθιά αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού. Που έκοψε 7,5 δισ. Ευρώ από συντάξεις και μισθούς, 4 δις Ευρώ από κοινωνικές δαπάνες (υγεία, παιδεία κ.α.) και φόρτωσε επιπλέον 3 δις Ευρώ στους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού με τη νέα φοροεπιδρομή! Αφήνοντας ξανά ........
εφοπλιστές – βιομήχανους – εκκλησία – βαρόνους των ΜΜΕ στο απυρόβλητο, στη φοροαπαλλαγή – φοροκλοπή!
  Η συναινετική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου επικροτεί αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Εφαρμόζει «κατά γράμμα» την Καλλικρατική εντολή, για «ισοσκελισμένο προϋπολογισμό». Γραμμή σκληρά νεοσυντηριτική. Που σημαίνει αποδοχή του «Προκρούστη» της μείωσης 60% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ουσιαστικό μηδενισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αντιλαϊκό προσανατολισμό του ΕΣΠΑ, στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και των ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά επιδεινώνουν και μετατρέπουν τον «Καλλικράτη» σε πραγματικό εφιάλτη, σε  «νέα αρχιτεκτονική» της καταστροφής!
  Οι δαπάνες του προτεινόμενου Προϋπολογισμού για το 2013 είναι 129 εκατ. Ευρώ (τα μισά του Δήμου Πάτρας), έναντι 130 εκατ. Ευρώ του 2012, 158 εκατ. Ευρώ του 2011 και 215 εκατ. Ευρώ του συνολικού προϋπολογισμού του 2010 των τριών Νομαρχιών (Αιτ/νίας, Αχαΐας, Ηλείας). Λεφτά που αντιστοιχούν σε περίπου 150 Ευρώ ανά κάτοικο Δυτικής Ελλάδας. Ποσόν γελοίο για να ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να ασκήσει στοιχειώδη κοινωνική πολιτική. Γι’ αυτό είναι εντελώς εξωπραγματική η απαίτηση του Εισηγητή - Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γ. Γεωργιόπουλου, να δείξουμε «ομοψυχία» στον αντικοινωνικό - αντιαναπτυξιακό - αντιλαϊκό Προϋπολογισμό! Τον ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!
  Η μοναδική ελπίδα, διέξοδος και προοπτική βρίσκεται στη μαζική λαϊκή πάλη για την ανατροπή του Καλλικράτη, του Μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στην διαγραφή του τοκογλυφικού – ιμπεριαλιστικού χρέους, στην έξοδο από Ευρώ και ΕΕ. Που απαιτεί: την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την μετωπική – ενωτική πρακτική στο μαζικό λαϊκό κίνημα και την ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς που θα εμπνεύσει και θα δώσει προοπτική στους αγώνες.

Πάτρα 28/12/2012                                                               Δημήτρης Δεσύλλας
                                                                                                      Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ