Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στο άρμα της δραχμής, όσοι στηρίζουν (ακόμα) το μνημόνιο

Γράφει ο Μάγια
Η μεγάλη (και πικρή αλήθεια), δια στόματος του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο Βήμα της Κυριακής: «Υπάρχει το λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια»!
Μόνο, που λόγω της αλλαγής πλεύσης του Νοέμβρη, την ερμηνεύει από εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική γωνία.
Αδυνατεί να διακρίνει ότι, η κρίση χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά ως ευκαιρία για μια τεράστια αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου προς όφελος αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, τους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς, τα διαπλεκόμενα παρασιτικά συμφέροντα και τους λοιπούς μισθοφόρους και κουκουλοφόρους της .... τρόικας των δανειστών.
Το εγχώριο παράρτημα της διεθνούς κερδοσκοπίας, με μοχλούς τους πιστούς και ευήθεις φαιοπράσινους μνημονιακούς πολιτικούς, εξακολουθεί να λειτουργεί τυχοδιωκτικά, στρώνοντας τον δρόμο για την έξοδο από την Ευρωζώνη.
Αυτοί, που ξευτέλισαν μία ολόκληρη χώρα, που διέλυσαν την κοινωνία, που καταστρέφουν την αγορά, που γκρεμίζουν ό,τι έχτισε ο καθένας με κόπο, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, θέλουν να συνεχίσουν το «έργο» τους μέχρι ο Έλληνας να γονατίσει τελείως. Να σκύψει το κεφάλι, να γίνει ραγιάς.
Αυτοί, που παρέδωσαν και επισήμως τα κλειδιά της χώρας στους «εταίρους» και δανειστές, αφού προηγουμένως φρόντισαν να μετατρέψουν ολόκληρο το χρέος σε ενυπόθηκο μέσω του αγγλικού δικαίου, έρχονται τώρα να μας απειλήσουν ότι… ο Τσίπρας θα …πάρει τις περιουσίες μας!…
Έχετε άραγε σκεφτεί γιατί όλος αυτός ο εσμός επιμένει, με τόσο άκαμπτο και αλαζονικό τρόπο, σε ένα πρόγραμμα που αποτυγχάνει και οδηγεί στην ολοκληρωτική χρεωκοπία και φυσικά την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη;
Αν για παράδειγμα μια τράπεζα, σου ζητάει δόσεις για δυσβάσταχτο δάνειο, που αυτή επέβαλε, τις οποίες (δόσεις) με βάση τα έσοδα σου δεν είναι δυνατόν να πληρώσεις, για ποιο λόγο το κάνει;
Ένας μόνον υπάρχει. Για να σου πάρει το μαγαζί, κύριε Σαμαρά !

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ