Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Οι φήμες για κλείσιμο της ΑΤΕ, τα δάνεια των κομμάτων και η διάψευση του ΥΠΟΙΚ

Μην ξεχνάμε ότι η ΑΤΕ είναι η τράπεζα που έχει χορηγήσει δεκάδες εκατ. ευρώ σε δάνεια προς τα κόμματα.
Το πιθανότερο σενάριο είναι να δημιουργηθούν οι λεγόμενες «κακές τράπεζες» (bad banks) όπου θα μπουν όλα τα παθητικά στοιχεία.. Εννοείται τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.. Και τα κόμματα, είναι υπερχρεωμένα…
Χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, έκανε λόγο για έντονες πιέσεις της Κομισιόν για την εξυγίανση τραπεζών και κυρίως της ΑΤΕ ΒΑΝΚ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο κλείσιμό της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και η ευθύνη εξυγίανσης μιας προβληματικής τράπεζας είναι ευθύνη της ΤτΕ, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο με βάση τη νομοθεσία που διέπει τις κρατικές επιχορηγήσεις, καθώς δύναται να απορρίψει αίτημα διάσωσης μιας τράπεζας εάν θεωρεί ότι είναι πολύ ακριβή για να σωθεί.
Το δημοσίευμα του Reuters διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως λέει σε ανακοίνωσή του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
«Όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είναι γνωστό, επίσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με ...... 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθωσή του. Τα 25 δισ. εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί».
Η Αγροτική και το Τ.Τ. αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
Πρόσφατα ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων έκανε μήνυση προς την διοίκηση της Αγροτικής, για τα δάνεια προς τα κόμματα, ενώ όπως λέγεται, ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης έχει ήδη ετοιμάσει διώξεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 98 εκατομμύρια ευρώ είναι τα δάνεια στο ΠΑΣΟΚ, 105 εκατ. στη ΝΔ, 1 δις. ευρώ οι ζημιές της ΑΤΕ το 2011 και 395 εκατομμύρια το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ