Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Με ποιους θα κυβερνήσει ο Τσίπρας

Τα στελέχη που επηρεάζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιούς θα αξιοποιήσει μετά τις εκλογές
Σε συνεργασία με τις αριστερές δυνάμεις ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για την επομένη των εκλογών, ενώ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Άλλωστε η Κουμουνδούρου θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές με το δίλημμα της μνημονιακής κυβέρνησης με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία ή της αντιμνημονιακής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, τότε κανένα κόμμα δεν θα κατακτήσει την αυτοδυναμία. Ωστόσο, ο μόνος εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος –σε ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- θεωρείται η Δημοκρατική Αριστερά, αφού το ΚΚΕ απορρίπτει κάθε σχετική πρόταση και οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής.
Η δεύτερη θέση στις εκλογές καθιστά εκ των πραγμάτων αναγκαία την ανάδειξη της ηγετικής ομάδας του κ. Αλέξη Τσίπρα. Πηγές κοντά στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ... σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, κάποια υπουργεία θα δοθούν στη ΔΗΜΑΡ, χωρίς να αποκλείουν και τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει τον προγραμματισμό. Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών φέρεται ότι θα τοποθετήσει τον επικεφαλής της ομάδας του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Δραγασάκη. Στο ίδιο υπουργείο, σε θέση αναπληρωτή υπουργού ή υφυπουργού οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Γιώργο Σταθάκη, που ωστόσο «φλερτάρει» και με το υπουργείο Ανάπτυξης. Ωστόσο, στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κυρία Λούκα Κατσέλη, καίτοι δεν θα κατέλθει στις εκλογές. Μια θέση στο οικονομικό επιτελείο φέρεται ότι διεκδικεί και ο κ. Γιάννης Μηλιός.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με επικρατέστερο τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο. Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε αποκλείεται από κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο η κόρη του, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του κυρίου Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ θέση στο συγκεκριμένο υπουργείο θα έχει –πιθανότατα- και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ρένα Δούρου.
Με το υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι φλερτάρει ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης με υφυπουργό τον κ. Δημήτρη Στρατούλη. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι κάποιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος, εργατολόγος κ. Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε περίπτωση συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ για το υπουργείο Υγείας παίζει το όνομα του κ. Θανάση Λεβέντη, ενός έμπειρου κοινοβουλευτικού που χρησιμοποιεί χαμηλούς τόνους στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή Περιβάλλοντος, οι πληροφορίες θέλουν τον βουλευτή Ευβοίας κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ενώ για τη θέση του υπουργού Παιδείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή Ιστορίας κ. Αντώνη Λιάκου.
Πιθανότερος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή Άμυνας ακούγεται το όνομα του κ. Θοδωρή Δρίτσα, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Σακοράφα ακούγονται για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ