Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η ΕΠΣΝΑ καταψήφισε τον απολογισμό της Ε.Π.Ο, γιατί ήταν απέναντι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

H ΕΠΣΝ.Α. ήταν μια από τις 14 Ενώσεις που δεν ψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ στην ετήσια γενική συνέλευση που έγινε χθες. Με σημερινή της ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους της καταψήφισης αυτής

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΝΑ έχει ως εξής:
Η Ε.Π.Σ.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ γνωστοποιεί στα σωματεία – μέλη της, τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της Ε.Π.Ο. κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, την 1-6-2012. Σημειωτέον ότι η απόφασή της αυτή ελήφθη με ομόφωνη γνώμη του Διοικητικού της Συμβουλίου.
1. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής κατηγορίας κι ενώ το σωματείο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ενώσεώς μας, έλαβε έγγραφο από την Επιτροπή Δ’ Εθνικής της Ε.Π.Ο. με το οποίο το καλούσε αν ήθελε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αυτό. Το σωματείο ενημέρωσε την Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, έτσι ώστε να αποσταλούν στην Ε.Π.Ο. όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τόσο από την πλευρά του σωματείου όσο και από την πλευρά της ‘Ενωσης (δήλωση συμμετοχής, παράβολο, βεβαίωση της Ε.Π.Σ. για μη οφειλή, βεβαίωση της Ε.Π.Σ. ότι συναινεί για την συμμετοχή του σωματείου μας).
Στη συνέχεια η Επιτροπή της Ε.Π.Ο. «ανακάλυψε» ότι το σωματείο δεν μπορεί να συμμετάσχει και με πλαγίους τρόπους άφηνε να εννοηθεί προς το σωματείο, ότι υπεύθυνη είναι η ‘Ενωση για την μη συμμετοχή του, γεγονός το οποίο είναι ψευδέστατο και αποτελεί κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Σημειωτέον ότι τρεις μέρες μετά την αποστολή του εγγράφου μας προς την Ε.Π.Ο. – Επιτροπή Δ’ Εθνικής, ότι η Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ συναινεί για την συμμετοχή του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ στη Δ΄ Εθνική, επικοινώνησε ....
τηλεφωνικά μέλος της Ε.Π.Ο. με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. και του ζήτησε να σταλεί νέο έγγραφο από την Ε.Π.Σ. προς την Επιτροπή Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ, με το οποίο η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ να κάνει ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ εάν το σωματείο λόγω της συμμετοχής του στην Α1’ κατηγορία έχει δικαίωμα να συμμετέχει στη Δ’ Εθνική, κάτι το οποίο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. αρνήθηκε κατηγορηματικά να το στείλει. Όλη αυτή η κωλυσιεργία είχε ως αποτέλεσμα για περίπου ένα μήνα την αναβολή των αγώνων του ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑ. Στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ έκανε παρέμβαση για το θέμα, όπου εξήγησε όλο το ιστορικό, πλην όμως με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ το σωματείο συνέχισε να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.
2. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έκανε δεκτή έφεση του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ κατά του κύρους του αγώνα του με την Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ για αντικανονική συμμετοχή κοινοτικού ποδοσφαιριστή, του οποίου απαγορεύεται η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, ο οποίος κατά την γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Ιδιότητας – Μεταγραφών, δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις για την έκδοση δελτίου ως κοινοτικού και του ανακάλεσε το δελτίο «… δεδομένου ότι δεν είχε ποτέ ιταλική υπηκοότητα και έγκυρο ιταλικό διαβατήριο και η πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή στα μητρώα δελτία της Ε.Π.Ο. αλλά και οι μεταβολές που ακολούθησαν και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας με βάση το οποίο σήμερα αγωνίζεται, στηρίχθηκαν σε μη γνήσια έγγραφα που προσεκόμισε ο ποδοσφαιριστής, όπως η φωτοτυπία του μη γνησίου ιταλικού διαβατηρίου και κατά συνέπεια θα πρέπει να ανακληθεί και μάλιστα λόγω δόλιας ενέργειας του ποδοσφαιριστή, λόγω υποβολής ψευδών ή παραποιηθέντων στοιχείων το δελτίο αθλητικής ιδιότητας αυτού». Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, στηριζόμενη στην απόφαση της Ε.Ι.Μ., έκανε δεκτή την ένσταση της ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Πεντέμισι μήνες μετά την διεξαγωγή του αγώνα η Επιτροπή Εφέσεων «δικαίωσε» το σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ, αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του, με το σκεπτικό ότι το σωματείο δεν είχε καμία ευθύνη. Σημειώνουμε ότι η διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός του σκεπτικού της απόφασης και όχι όσον αφορά τη δικαίωση ή όχι του σωματείου μας για βαθμολογικούς λόγους, διότι το Μάϊο του 2012 που εκδόθηκε η απόφαση το σωματείο ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ήταν βαθμολογικά αδιάφορο. Η διαφωνία μας έχει να κάνει με το δεδικασμένο που δημιουργείται το οποίο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, οποιαδήποτε ομάδα από εδώ και πέρα να εκδίδει δελτίο ποδοσφαιριστή με μη γνήσια δικαιολογητικά και στο τέλος οι Πειθαρχικές Επιτροπές να τιμωρούν τον ποδοσφαιριστή και όχι το σωματείο.
3. Στη σημερινή εποχή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πλήττεται λόγω της οικονομικής ανέχειας, θα αναφέρουμε μόνο δύο αποφάσεις της Ε.Π.Ο. οι οποίες κατά την άποψή μας οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μαρασμό. α) Δέκα μέρες πριν την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, αρχές Σεπτεμβρίου του 2011, εστάλη από την Ομοσπονδία προς τα σωματεία, που είχαν αγωνιστεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα, έγγραφο για την πληρωμή προς την Ε.Π.Ο. υπέρογκων ποσών 12.000 και 13.000 ευρώ, ειδάλλως απαγορευόνταν η συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα. Στο έγγραφο αυτό υπήρχαν σωματεία του Νομού μας, τα οποία είχαν αγωνιστεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα, προ 10ετίας περίπου, ενώ για δύο από αυτά, οι οφειλές ήταν της τάξης των 12.000 έως 13.000 ευρώ. Η άποψή μας δεν είναι τα σωματεία να μην αποδίδουν τα πρόστιμα τα οποία τους έχουν επιβληθεί προς την Ομοσπονδία, αλλά θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να ζητούνται αυτά εφάπαξ, χωρίς την δυνατότητα διακανονισμού, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα σωματεία αυτά πλέον, δεν επιχορηγούνται και η λειτουργία τους επαφίεται στον «πατριωτισμό» των παραγόντων τους. 
β) Μια δεύτερη απόφαση η οποία έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες από την Ε.Π.Ο. προς τις Ενώσεις και την οποία εμείς θεωρούμε αδιανόητη, είναι ότι οι αιτήσεις μεταβολών θα πρέπει να χρεώνονται στα σωματεία του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ποδοσφαίρου με ένα ευρώ η μία. Κάτι τέτοιο στη σημερινή συγκυρία, άσχετα με την πρακτική άλλων Ενώσεων, εμείς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και θα αναγκαστούμε παρόλη την οικονομική δυσχέρεια της Ε.Π.Σ. να το επιβαρυνθούμε εμείς.
4. Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ομοσπονδίας για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τη στάση της ΕΠΟ εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Θεωρούμε ότι οι αγώνες βεβαίως κερδίζονται στο γήπεδο και βαθμολογικά η ομάδα μας υποβιβάστηκε. Βέβαια στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και κανόνες οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται από την εκάστοτε διοργανώτρια με ισονομία προς όλες τις ομάδες. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ προσέφυγε στο τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, για το λόγο ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ως προς τον υποβιβασμό, λόγω της αδειοδότησης, άλλαξε προς το τέλος της περιόδου. Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, συνάντησε τον χλευασμό και την ειρωνεία από μεγαλοστέλεχος της ΕΠΟ, κάτι το οποίο το θεωρούμε απαράδεκτο. 
Στη συνέχεια η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ έκανε παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, δια του προέδρου της, όσον αφορά κάποιες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ζητούσε τον έλεγχο εκ μέρους της ΕΠΟ προς την διοργανώτρια Super League, έτσι ώστε να ελέγξει εάν η συμμετοχή μερικών ΠΑΕ σε όλους τους αγώνες ήταν σύννομη. Δυστυχώς η Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά δεν έκανε τίποτα και κατά την διάρκεια του Δ.Σ. στον έντονο διάλογο που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΣ με το νομικό σύμβουλο της Super League, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας τάχθηκε με το μέρος της διοργανώτριας.
Θεωρούμε ότι η υπερψήφιση ή η καταψήφιση ενός διοικητικού απολογισμού της Ομοσπονδίας, δεν είναι θέμα δημοσίων σχέσεων της Ενώσεως, αλλά να επιβραβεύει τα καλώς κείμενα και να κατακρίνει τα κακώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ