Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η γενική συνέλευση της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας-Συνεργασίας σε κοσμικό κέντρο της πόλης, με απόντες τους Δημοτικούς συμβούλους (13), εκτός του Γρηγόρη Ζήση που έδωσε το παρόν, αντιπροέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου αλλά με την παρουσία υποψηφίων της κίνησης. Ο Δημήτρης Σταμάτης αρχικά προφανώς για λόγους ηθικής τάξης εξέφρασε την άποψη να  ανεξαρτητοποιηθεί από τους υπόλοιπους αφού, όπως είπε  η ρήξη υπάρχει ούτος η άλλος προ πολλού και συγκεκριμένα από την αυθαίρετει ψήφιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Αγρινίου, αυτών που μας εγκαλούν!
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υποστήριξε ότι οι πρώτες ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα στην Πανδημοτική Πρωτοβουλία στα ΜΜΕ ξεκίνησαν με την ανακίνηση του θέματος του ΓΠΣ. Επισήμανε επίσης πως στο θέμα αυτό υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις και πως επίκειται η υπογραφή του Γενικού Πολεοδομικού από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο, καλώντας τον μάλιστα να μην το πράξει εν μέσω προεκλογικής περιόδου. 
Προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας πως ο ίδιος διαφώνησε με την στάση που τήρησε η παράταξή του, η οποία έκανε δεκτή την προ ημερήσιες διάταξης συζήτηση και στη συνέχεια υπερψήφισε (χωρίς να έχουμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο) το θέμα για το ΓΠΣ, ενώ ο ίδιος απουσίαζε. Γεγονός που έχει αμφισβητήσει το ΤΕΕ καθώς και πληθώρα συμπολιτών μας που έχουν υποβάλει ένσταση και προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας. 
Στην τοποθέτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου είπε: 
«Κληθήκαμε σήμερα εδώ να αξιολογήσουμε τα όσα εγείρουν οι συνάδελφοι της δημοτικής ομάδας σε διάφορα τοπικά ΜΜΕ, προφανώς από την επιρροή κομματικών έριδων - την περίοδο αυτή - και ερήμην των ανθρώπων της ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ, που συμμετείχαν και όλων αυτών που μας στήριξαν για να πάρουμε αποφάσεις για ........
το μέλλον της δημοτικής παράταξης.
Προσωπικά κάλεσα αυτή την ολομέλεια για να βάλω τέλος στις φήμες και να πω, πως η μοιραία διάσπαση της παράταξης (που επιδιώκουν ορισμένοι), οδηγεί και στην απώλεια μιας συμπαγούς ομάδας, η οποία τώρα πλέον, με μικρότερο αριθμό συμβούλων, δεν θα μπορεί να θέτει θέματα στο δημοτικό συμβούλιο ή να συγκαλεί συνεδριάσεις. Χάνεται ουσιαστικά ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο....
Το αντιμνημονιακό μέτωπο και ο αγώνας ενάντια στο 30/χρονο κατεστημένο του Αγρινίου διασπάστηκαν. Αυτό επιδιώκουν όλοι αυτοί; Υπέρ ποιού τελικά; Πως θα αντιπαλέψουν αν το επιδιώκουν,  την  πολιτική της δημοτικής αρχής που έχει εγκαταλείψει τα χωριά και τους δημότες στη τύχη τους;
Τι θέλουν τελικά να παραμείνει η επικίνδυνη αδράνεια που παρατηρείτε στο Δήμο Αγρινίου και στη πόλη σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής; 
Οι συνάδελφοι που σήμερα δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους και αρνήθηκαν μια δημοκρατική διαδικασία, προτίμησαν να κλειστούν στα κομματικά κουτιά τους και να μην ακούσουν την φωνή των δημοτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος παρέμεινε συνεπής στα όσα έλεγε, ενώ άλλοι αγκαλιάζουν τώρα εκείνους τους δήθεν "κομματικούς" που ψήφισαν Μοσχολιό και χαίρονταν στην πλατεία μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών το 2010!»
Παράλληλα άφησε σαφέστατες αιχμής κατά συναδέλφων του  για την στάση τους, λέγοντας πως ο κάθε πολιτικός οφείλει να εξηγείται για τις πράξεις του. Χαρακτήρισε παιδί του την Πανδημοτική Πρωτοβουλία και κάλεσε όποιον νιώθει ότι ασφυκτιά να τραβήξει τον δικό του δρόμο. «Δεν είναι δυνατόν να νιώθουν ένοχοι όσοι υπήρξαν συνεπείς», είπε χαρακτηριστικά.
Η συνέλευση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις προέδρων και μελών τοπικών κοινοτήτων, όπως επίσης και από τους συνεργαζόμενους με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που χθες εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση για τα γεγονότα και αποφασίστηκε από τους παρισταμένους να συνεχίσει η κίνηση τη δράση της ανεξάρτητα από κόμματα με την παρουσία του επικεφαλή στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δημήτρη Σταμάτη. Με ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό λόγο και να γίνει προσπάθεια οργανωτικής ανασυγκρότησής εξ αρχής ώστε να αγκαλιάσει όλους του δημότες του διευρυμένου δήμου Αγρινίου για να γίνει πραγματικά ένας νέος κοινωνικός πόλος υπέρ των πολιτών και της πολυπόθητης ανάπτυξης της περιοχής μας.
Τέθηκε επίσης από ορισμένους θέμα ότι εάν κάποιοι διαφωνούν με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ή την θέλουν αμιγώς κομματική παράταξη, για τους δικούς τους λόγους, θεμιτό ως ένα σημείο, να παραδώσουν στη δημοτική κίνηση την έδρα και ας αποχωρήσουν ως ηθική πράξη.
Υπάρχουν και άλλοι άξιοι συμπολίτες που μπορούν να προσφέρουν και να μας εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο!  Όπως επίσης έγινε κατανοητό ότι η ρήξη, που επέλεξε η συγκεκριμένη παρέα πηγάζει εκτός των προσωπικών φιλοδοξιών ορισμένων και από την ανάγκη στήριξης του Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ για τη νέα συγκυβέρνηση που προετοιμάζουν τα δυο μνημονιακά κόμματα για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και τα χαράτσια που θα πάρουν οι δήμοι το αμέσως επόμενο διάστημα (μετά της εκλογές) σε εφαρμογή του μνημονίου Νο 2 και των εφαρμοστικών νόμων.
Τη φωτο και τα video τα δανειστήκαμε απο το http://agrinionet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ