Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Κρήτη αξίας 1ος τρις ευρώ!!!

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Κρήτη αξίας 1 τρις ευρώ!!!"Προκλητική η αδιαφορία του κράτους μπροστά στον αμύθητο "θησαυρό" πετρελαίου και φυσικού αερίου που ομολογούν ότι υπάρχει στην Κρήτη καθηγητές και ερευνητές.
 "Κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες εμποδίζουν τις έρευνες" τονίζει ο Νίκος Φώσκολος, ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά" 
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει τόσο στην Κρήτη που υπερβαίνει τρεις φορές τουλάχιστον το χρέος της χώρας από τα δυο μνημόνια.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τους Γιώργο Σαχίνη και Χρήστο Κώνστα.
Παράλληλα, ο κ. Φώσκολος αποκάλυψε ότι στη διημερίδα του Τεχνικού επιμελητηρίου θα παρουσιάσει νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία περί ύπαρξης υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης.
Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί γνώστες και μη, έπειτα και από την έρευνα του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα.
Μάλιστα την έρευνα ακολούθησε επερώτηση στη Βουλή για το αν ......
πραγματικά υπάρχουν κοιτάσματα στην περιοχή και αν ναι για ποιο λόγο δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Πάντως το θέμα, εμπεριέχει πολλά ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές μας φέρονται να έχουν περιλάβει στην λίστα των μελλοντικών αιτημάτων τους -πέρα από το περιβόητο «αγγλικό δίκαιο»- την δυνατότητα εκχώρησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!
Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια.
Δηλαδή η χώρα μας φέρεται ότι προτίθεται να δώσει ως… αντιπαροχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ!
Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ