Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συντονίστηκαν για την μη περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ (φωτο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι μαζικότεροι συνδικαλιστικοί φορείς του Αγρινίου, γα τις εξελίξεις με την δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ. Οι συνδικαλιστές προέβλεψαν τραγικές επιπτώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην έδρα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, παραβρεθηκαν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης.
Είτε με ήπιο τρόπο, είτε πιο αγωνιστικά, οι συνδικαλιστές περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ ενώ προέβλεψαν δραματικές επιπτώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Πάνος Μπεσίνης, είπε πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στους φορείς, όμως όλοι συμφωνούν πως το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι τεράστιο και απαιτεί άμεσα ενημέρωση και αντιμετώπιση, με την ενεργοποίηση της κοινωνίας. «Τα νοσήλια και η συμμετοχή θα αυξηθούν πρόκειται για ακόμη ένα επαχθές χαράτσι, ίσως το επαχθέστερο από αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Ο ΕΟΠΥΥ αυτήν την στιγμή υποτίθεται ότι λειτουργεί αλλά στην ουσία δεν υφίσταται, αφού στο Αγρίνιο, υπάρχουν μόλις 7 γιατροί συμβεβλημένοι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπεσίνης, ανακοινώνοντας παράλληλα συντονισμό των δράσεων των φορέων για ανάληψη πρωτοβουλιών 
Από την πλευρά του ο κ. Καραμητσόπουλος, πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, έκανε λόγο για προβληματική λειτουργία του νέου Οργανισμού και συμπλήρωσε πως απαξιώνονται έτσι όχι μόνον οι εκπαιδευτικοί, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι και φυσικά και οι γιατροί
Ο κ. Παπαθανασίου, από την ΑΔΕΔΥ, μίλησε για πρωτοφανή προχειρότητα της κυβέρνησης που προχώρησε χωρίς καμιά προετοιμασία στις αλλαγές αυτές, επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία .......
δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο βάρος των εξετάσεων που καλούνται να κάνουν
Ο Στ. Μερμήγκης από τους εργαζομένους του νοσοκομείου τόνισε πως όλη η φασαρία γίνεται επειδή πλέον και αυτοί που είχαν καλά ταμεία, έρχονται στην ίδια μοίρα με τους ασφαλισμένους ταμείων που είναι ήδη απαξιωμένα, όπως ο ΟΑΕΕ. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα « απίστευτο πισωγύρισμα» που παραπέμπει στα συστήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της δεκαετίας του 50 . Μίλησε ακόμη για «ωμό εκβιασμό» της τρόικας και της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», ζητώντας συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Διαμαντής του Συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών που τόνισε μεταξύ άλλων πως οι εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση είναι πλέον δραματικές και πως η μεγαλοαστική τάξη στην Ελλάδα αποφάσισε πλέον να σαρώσει ότι είχε απομείνει στις κοινωνικές συμμαχίες. «Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες και δεν πρέπει να συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο Δημ. Ρούσης, των Ένωσης των Αστυνομικών, είπε πως είναι πρωτοφανές οι ασφαλισμένοι να καλούνται να πληρώσουν την αμοιβή των γιατρών, την στιγμή που και οι εισφορές αυξάνονται και δήλωσε πως το θέμα είναι πρώτης προτεραιότητας και πρέπει από κοινού να αντιμετωπιστεί.
«Σας καλωσορίζω στους κολασμένους» ήταν το σχόλιο του Παναγιώτη Ράπτη, προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού, θέλοντας έτσι με νόημα να καταδείξει τα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, με το ταμείο των εμπόρων και των επαγγελματιών. Παράλληλα εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν επιτράπηκε η λειτουργία των Ταμείων τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, ώστε να βρεθεί λύση με το θέμα του ΕΟΠΥΥ, πριν έρθει προ τετελεσμένων η κοινωνία και ζήτησε από τους γιατρούς να συνδράμουν σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και να σταθούν δίπλα στην κοινωνία. 
Τέλος ο κ. Παπαθανάσης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, είπε πως το θέμα του ΕΟΠΥΥ αποτελεί ζήτημα επιβίωσης του κλάδου του, και πως καμιά από τις προτάσεις που κατέθεσαν οι γιατροί, δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. «Ενώ συζητούσαμε για άλλο σύστημα, εκβιαστικά μέσα στις γιορτές, μπήκε το θέμα όπως μπήκε. Θέλουμε την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αλλά με ανθρώπινους όρους για να έχουν βιωσιμότητα τα ιατρεία μας» είπε χαρακτηριστικά.
Οι περισσότεροι συνδικαλιστές σημείωσαν πως πρόθεση είναι μέσα από αυτές τις αλλαγές, να οδηγηθούν οι ασφαλισμένοι στα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα, ενώ το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινώσουν και νέες δράσεις για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ