Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ για ΟΕΚ και ΟΕΕ


Όχι στην λεηλασία των οργανισμών εργατικής κατοικίας (ΟΕΚ) και (ΟΕΕ) κι εργατικής εστίας οι δυο οργανισμοί αποτελούν περιουσία της εργατικής τάξης.
Πρέπει με δυναμικές κινητοποιήσεις να ανατρέψουμε τα σχεδία του μαύρου μετώπου ΕΕ. Μέρκελ, Σαρκοζή, κυβέρνησης Παπαδήμου  Ελληνικού κεφαλαίου μετά ψήφιση της  δανειακής σύμβασης παρά τις μεγαλειώδες εργατικές κινητοποιήσεις , δεν σταματούν εδώ δεν υπολογίζουν τον λαό που αντιστέκεται . Έχουν βάλει στο μάτι την διάλυση των δυο οργανισμών ΟΕΚ και ΟΕΕ . Η περιουσία τους ανέρχεται σύμφωνα με δημοσιεύματα στα 15 δις ευρώ ακίνητα και χρηματικό κεφαλαίο.
Ο ΟΕΚ αυτήν την στιγμή  έχει  υπό κατασκευή 1400 εργατικες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Έχει στεγάσει από το 1954 που ιδρύθηκε ....... 700.000 εργατικές οικογένειες. 
Διαθέτει 1260 καταστήματα πανελλαδικά 252 αίθουσες 221 οικοπαιδικές εκτάσεις σε 54 νομούς της χώρας, εκτάσεις 233 χιλ. 474 τ.μ. εργάζονται συνολικά και στους δύο οργανισμούς 1400 εργαζόμενοι που με την διάλυση τους θα μήνουν χωρίς δουλειά παίρνουν επιδότηση ενοικίου 120,000,000 εργαζομενοι ενώ ακόμα δεν έχουν κληρωθεί οι 2400 εργατικές κατοικίες του ολυμπιακού χωριού. 
Ο ΟΕΕ (οργανισμός εργατικής εστίας) ιδρύθηκε το 1936 επί δικτάτορα  Μεταξά ο αρχικός του σκοπός ήταν η χρηματοδότηση των συνδικάτων στην αρχή αυτών που έδειχναν καλή διαγωγή  αργότερα όλα τα συνδικάτα. Τα Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα αποτελούν περιουσία στο ΟΕΕ. Ο ρόλος του ΟΕΕ αρχικά ήταν να χρηματοδοτεί τον συνδικαλισμό εξαγοράζοντας έτσι τις συνειδήσεις των εργατών. Δημιουργώντας επαγγελματίες συνδικαλιστές που ήταν ικανοί για την καρέκλα τους να πουλάνε τους εργάτες. Είχε δημιουργήσει και το ταμείο συνδικαλιστων (το γνωστό ταμείο εργατοπατέρων) που αργότερα ενσωματώθηκε στο ΙΚΑ. Ακόμα και η χούντα του Παπαδοπούλου δεν σταμάτησε την χρηματοδότηση των συνδικάτων μέσω ΟΕΕ. Στην πορεία ο ΟΕΕ δημιούργησε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οπίοι απειλούντε με κλείσιμο, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, τα φτηνά εισιτήρια για ψυχαγωγία. Άρα έχει και κοινωνική πρόσφορα που μπορεί να γίνει μεγαλύτερη.
  Πρέπει σήμερα το εργατικό ταξικό κίνημα σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους των δυο οργανισμών να απαντήσει δυναμικά όχι στην διάλυσή τους με πρωτοβουλία του ΕΚΑ τον σύλλογο εργαζομένων στους οργανισμούς, με κάλεσμα των μαζικών φορέων της πόλης μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας με επιτυχία. Η διοργάνωση των αγώνων όπως  τους γνωρίσαμε το προηγούμενο διάστημα το ΕΚΑ να υποτάσσετε στο ΠΑΜΕ, έχει περιορισμένες δυνατότητες. πρέπει να απαιτήσουμε να μην διαλυθούν οι οργανισμοί και να συνεχίσουν την πορία τους. 
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος .    
Φλεβάρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ