Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ηχηρό μήνυμα με γάλα…ΔΩΔΩΝΗ

 Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012
 Πολίτες διαδήλωσαν στην παρέλαση στα Γιάννενα
Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ξεπουλά τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο έδωσαν σήμερα το μεσημέρι πολίτες των Ιωαννίνων διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους κατά τη διάρκεια και στο τέλος της παρέλασης για το εορτασμό των Ελευθέριων της πόλης. 
Με ένα κέντρο κυριολεκτικά αποκλεισμένη από περίπου 10 διμοιρίες των ΜΑΤ «κόκκινη ζώνη», που χωρούσε μόνον τους επισήμους– τόσο στο ύψος της Ακαδημίας όσο και στην Όαση ήταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από το δικαστικό ως την Όαση οι επίσημοι είχαν κυκλωθεί από κιγκλιδώματα- οι πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια και την εξαθλίωση. 
Τη…διαφορά έκαναν οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ» οι οποίοι αρχικά επιχείρησαν, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια .......
στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, να διανείμουν κουτιά με γάλα στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρέλαζαν.
Η αστυνομία με προφάσεις απαγόρευσε τη διανομή, μπλοκάροντας και το αγροτικό αυτοκίνητο που μετέφερε το γάλα, ενώ απωθήθηκαν βίαια από τα ΜΑΤ διαδηλωτές που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της Ακαδημίας. Λίγο αργότερα κι αφού η παρέλαση συνεχιζόταν εντελώς αναίτια η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές στη συμβολή των οδών Γ. Καλούδη και Χατζηπελλερέν. 
Ένταση με διαδηλωτές όπως μαρτυρούν μερικοί αναποδογυρισμένοι κάδοι προκλήθηκε στην Κουγκίου και κάτω από το Δικαστικό Μέγαρο, στη συμβολή των οδών Πουλίτσα και Καλούδη. 
Αφού παρέλασαν και οι απόφοιτοι των αστυνομικών σχολών και έφυγαν από την εξέδρα οι επίσημοι, γύρω στις 12.30, επιτράπηκε στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία στη Δωδώνης. Μπροστάρης ήταν αγροτικό φορτηγάκι από το οποίο οι κτηνοτρόφοι μοίραζαν γάλα ΔΩΔΩΝΗ στον κόσμο.
Συμμετείχαν ακόμη τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι. Η συγκέντρωση έφτασε στην κεντρική πλατεία με την αστυνομία να παρατάσσεται μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από αστυνομικό μέγαρο όπου ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες όπως κι έγινε λίγο αργότερα, περίπου στη 1.30 το μεσημέρι. Χειρονομία κατά επισήμων
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης εξάλλου μαθητές από Λύκειο της πόλης άνοιξαν τα πέντε δάχτυλα του χεριού τους προς την εξέδρα των επισήμων με αποτέλεσμα να φύγει από την εξέδρα ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. 
Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

Ομαδική μούντζα από μαθητές στους επισήμους στην παρέλαση στα Γιάννενα

Με ένα απίστευτο περιστατικό, σημαδεύτηκε η σημερινή παρέλαση στα Γιάννενα για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον Τούρκικο Ζυγό. Σύμφωνα με τα όσα γράφει το epirusgate, ομάδα μαθητών από σχολείο της πόλης, μόλις πλησίασε την εξέδρα των επισήμων, γύρισε και μούντζωσε ομαδικά τους επίσημους!!!
Προηγήθηκε το σύνθημα του σημαιοφόρου του σχολείου ο οποίος φώναξε δυνατές «Είστε Μαλ...ς»!!!
Η απίστευτη κίνηση των μαθητών -η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν προσχεδιασμένη-, εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο που έγινε η παρέλαση.
Επίσης, οι καθηγητές φυσικής αγωγής, δυο σχολείων που παρέλασαν σήμερα στα Γιάννενα, έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους «Κλίνατε απ’αριστερά», μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ