Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

35.000 Θέσεις Αυτεπιστασίας

Έρχονται οι 35.000 θέσεις αυτεπιστασίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.
oaed2
Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού που θα τοποθετηθεί σε δήμους, συνδέσμους και σε νομικά τους πρόσωπα μέσω του προγράμματος έργων αυτεπιστασίας καθώς την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική υπουργική απόφαση. Εντός του 2012 στο πρόγραμμα αυτό θα απορροφηθούν 35.000 άνεργοι. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση για την κατάρτιση Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. 
Στην πρόσκληση θα ορίζονται: α) Οι φορείς στους οποίους θα απασχοληθεί το προσωπικό για εκτέλεση έργων με .............................
αυτεπιστασία, β) οι ειδικότητες πρόσληψης, γ) οι προϋποθέσεις συμμετοχής, δ) τα τυχόν απαιτούμενα γενικά και ειδικά προσόντα πρόσληψης, ε) η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και τυχόν απαιτούμενων δικαιολογητικών, στ) τα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων, ζ) η διαδικασία κατάρτισης του Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και των προσλήψεων βάσει αυτού, η) το δικαίωμα άσκησης ένστασης από τους υποψηφίους, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής της, θ) κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία που θα διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρόσκληση. Η πρόσκληση για την κατάρτιση Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ προκειμένου να την εγκρίνει ή να την τροποποιήσει εντός 10 εργάσιμων ημερών και στη συνέχεια να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ.
Η πρόσκληση θα αναρτηθεί και στους δικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) καθώς και του Διαύγεια (www.et.diaveia.gov.gr).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Για τα προσόντα πρόσληψης εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 169 του Ν. 3584/2007 Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων καθώς και της παρ. 7 του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994. Ως προς τα όρια ηλικίας, κατώτερο ορίζεται το 18ο έτος συμπληρωμένο και ανώτατο το 65ο έτος.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Δυνατότητα υποβολής παρέχεται και μέσω των οικείων υπηρεσιών των δήμων. Ο υποψήφιος υποβάλλει μία μόνο αίτηση, στην οποία δηλώνει υποχρεωτικώς μία μόνο ειδικότητα από τις αναφερόμενες στην πρόσκληση και τα κριτήρια που διαθέτει και αποδεικνύει. Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμεί να προσληφθεί κατά σειρά προτίμησης.
Στην πρόσκληση θα περιλαμβάνονται οι εξής ειδικότητες: εργατών γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγων, οδηγών, οικοδόμων, ελαιοχρωματιστών, σιδεράδων, υδραυλικών, χειριστών μηχανημάτων.
Αν για την απόδειξη κριτηρίων απαιτείται, σύμφωνα με την πρόσκληση, η υποβολή συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων, αυτά υπο βάλλονται αυτοπροσώπως από τους υποψηφίους ή διά νομίμου αντιπροσώπου στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.


Κριτήρια κατάταξης
Οι άνεργοι κατατάσσονται σε Κυλιόμενους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
α) Ανεργία
Το χρονικό διάστημα της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 36 μηνών, μοριοδοτείται ως ακολούθως:
Για τους πρώτους 12 μήνες: 2 μονάδες ανά πλήρη μήνα
Για τους επόμενους 12 μήνες: 1,5 μονάδα ανά πλήρη μήνα
Για τους επόμενους 12 μήνες: 1 μονάδα ανά πλήρη μήνα
β) Ηλικία
Για ηλικία έως 24 ετών: 75 μονάδες
Για ηλικία 25 έως 29 ετών: 65 μονάδες
Για ηλικία 30 έως 34 ετών: 50 μονάδες
Για ηλικία 35 έως 39 ετών: 40 μονάδες
Για ηλικία 40 έως 44 ετών: 35 μονάδες
Για ηλικία 45 έως 49 ετών: 40 μονάδες
Για ηλικία 50 έως 54 ετών: 50 μονάδες
Για ηλικία 55 ετών και άνω: 60 μονάδες
γ) Ανήλικα τέκνα
Για καθένα από τα ανήλικα τέκνα: 6 μονάδες
δ) Ανεργία συζύγου
Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του της συζύγου, όπως αποτυπώνεται στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με ανώτατο όριο αυτό των 12 μηνών, μοριοδοτείται με μία μονάδα ανά πλήρη μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ