Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Χριστίνα Σταρακά: «Να σταματήσει επιτέλους το «ράβε –ξήλωνε» με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου»


Με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο, η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε τα εξής :
«Δυστυχώς οι εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκουν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστο το Αγρίνιο. Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την αναστολή λειτουργίας του ιδρυθέντος Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, αποτελεί ξεκάθαρα μια περίπτωση εξαπάτησης από την κυβέρνηση.
Αντί η κυβέρνηση και η Υπουργός να εξασφαλίσουν τα μέσα και τους πόρους για την λειτουργία του Τμήματος προχωρούν εν κρυπτώ σε ενέργειες που υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Γεωπονικής Σχολής στην περιοχή.
Η κοινωνία του Αγρινίου δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τέτοιες συμπεριφορές.
 Έχει κουραστεί από το «ράβε – ξήλωνε» της κεντρικής εξουσίας για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, έχει κουραστεί να είναι πάντα το Αγρίνιο μέσα σε κάθε υποτιθέμενη «μεταρρύθμιση» που καταλήγει σε καταργήσεις και απομακρύνσεις τμημάτων. Ποιος ξεχνά ότι μόνο ένα Πανεπιστήμιο υπήρξε άμεσο θύμα της περιβόητης «μεταρρύθμισης» Αρβανιτόπουλου κι αυτό ήταν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας;
Ως Δημοτική παράταξη, θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου δυο φορές το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, προκειμένου από κοινού να χαράξουμε μια στρατηγική για το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και γίναμε ακροατές καθησυχαστικών δηλώσεων από την πλευρά του δημάρχου και θεατές της γνωστής παράστασης, της γεμάτης αισιοδοξία, που συνοψίζεται στο «είμαστε σε επαφές, κάνουμε ότι είναι δυνατόν, έχουμε καλή συνεργασία με το υπουργείο, θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Έστω και τώρα, καλούμε τον Δήμαρχο, να προβεί σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δράσουμε από κοινού για το καλό του Αγρινίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ