Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: «Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών για τη νέα σχολική χρονιά»

Μετά από μεγάλες προσπάθειες και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 30/5/2019  δόθηκαν για φέτος 270 εκ. ευρώ έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν...
δωρεάν θέση σε σταθμό.
Σύμφωνα και με τα χθεσινά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήρωσε την υπόσχεσή του.
Το 2015 παραλάβαμε μόνο 79.000 θέσεις για παιδιά με δωρεάν είσοδο, προϋπολογισμού       172 εκ. ευρώ και μέσα σε 4 χρόνια φέτος αυξήθηκε σε 270 εκ. ευρώ και 155.000 θέσεις(αύξηση  80%).
 Η ΝΔ αφού γελοιοποιήθηκε ως αντιπολίτευση υποσχόμενη 180 ευρώ σε κάθε παιδί, ενώ γνώριζε ότι το κράτος πλήρωνε ήδη 210 ευρώ κατά μέσο όρο, στη συνέχεια ‘’ξεχνά’’ ότι για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλο αγώνα της προηγούμενης κυβέρνησης έγινε πράξη η είσοδος όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το πρόβλημα που πρέπει από εδώ και στο εξής να λύσουμε είναι η επάρκεια θέσεων για τη φιλοξενία των παιδιών που παίρνουν vouchers,κυρίως δε η επάρκεια στους δημοτικούς σταθμούς, που είναι η δημόσια παροχή για το παιδί.
Ελπίζουμε οι δήμοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια που έγινε για να αυξήσουν τις θέσεις που διαθέτουν, αξιοποιώντας τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί  για την ίδρυση και αναβάθμιση παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών και κυρίως νέων βρεφικών τμημάτων.
Ο Δήμος Αγρινίου με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών τον Απρίλη 2019 και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  πήρε 950.000 ευρώ για την αναβάθμιση βρεφονηπιακών σταθμών τα οποία πρέπει άμεσα να αξιοποιήσει και να δημιουργήσει νέα βρεφικά τμήματα.
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ