Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Μια στρατηγός και μία τραπεζίτης στο τιμόνι της ΕΕ

Μπορεί να είναι γυναίκες, αλλά είναι πιο γεράκια από τα «γεράκια». Πρόκειται για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την Κριστίν Λαγκάρντ, που αποφασίστηκε να προταθούν από τους επικεφαλής κυβερνήσεων και κρατών των...
«28» για να αναλάβουν την προεδρία της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αντιστοίχως.
Η μία είναι υπουργός Άμυνας της Γερμανίας και φανατική υπέρμαχος ενός ισχυρού ευρωστρατού, της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, της στενότερης συνεργασίας με το ΝΑΤΟ αλλά και της δυνατότητας αυτόνομης επέμβασης της ΕΕ στα διάφορα μέτωπα, σε όλο τον κόσμο, για να υπερασπίζεται τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντά της.
Η άλλη, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είναι από το 2011 γενική διευθύντρια του ΔΝΤ – δηλαδή βρέθηκε σε αυτό το καίριο πόστο σε όλη τη διάρκεια της θύελλας που έπληξε την Ευρώπη και τον πλανήτη εξαιτίας της κρίσης, υποστηρίζοντας, προωθώντας και εφαρμόζοντας τις γνωστές απάνθρωπες πολιτικές.
Φον ντερ Λάιεν και Λαγκάρντ δεν είναι κυρίως αποτέλεσμα ενός ιστορικού συμβιβασμού, όπως θα προσπαθήσουν να μας πουν πολλοί. Συμβολίζουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της ΕΕ και προαναγγέλλουν την επιτάχυνση και εμβάθυνση της αντιλαϊκής και αντιδραστικής στροφής που έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί την επόμενη πενταετία.
Σε αυτή την επιλογή συμφώνησαν και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και η Φώφη, αποδεικνύοντας ότι είναι πλευρές του ίδιου νομίσματος και εξυπηρετούν την ίδια πολιτική και τα ίδια συμφέροντα. Κανέναν από αυτούς, ούτε φυσικά την ΕΕ τους, δεν μπορεί να στηρίζει η πλειοψηφία του λαού, οι νέοι και εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.
Μπορούμε και πρέπει να τους ανατρέψουμε, πριν μας εγκλωβίσουν και μας πνίξουν!
Γιώργου Παυλόπουλου - ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ