Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2019 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η 1 Μάη είναι ημέρα απεργίας σύμβολο του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, εμπνέει τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα λαϊκά στρώματα για συνέχιση των αγώνων ενάντια στην εκμετάλλευση, την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση. Στην επέτειο της Πρωτομαγιάς η απεργία συσπειρώνει στις συγκεντρώσεις...
ευρύτερα λαϊκά αλλά και μικρομεσαία στρώματα εκφράζοντας πάντα μια δυναμική του κινήματος, αυτός είναι και ο λόγος που οι αστοί την μισούν και επιχείρησαν πολλές φορές να αλλάξουν τον χαρακτήρα της  είτε με απαγορεύσεις και άγρια καταστολή στις απεργιακές  συγκεντρώσεις,  είτε με την καθιέρωση αργίας και ημέρας  λουλουδιών . Αλλά δεν τα κατάφεραν.
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό εξασθενισμένο οικονομικά από τα συνεχόμενα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά και απογοητευμένο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί και ένας νέος αγωνιστικός άνεμος να μας σπρώξει προς τα μπρος. Η εργατική τάξη, με τους συμμάχους της, μπορεί να βάλει τη δική της σφραγίδα στα γεγονότα και τις εξελίξεις, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση την οποία μας έχουν επιβάλει.

Τα περί τέλος των μνημονίων είναι ψεύτικα προεκλογικά τεχνάσματα για την αρπαγή των ψήφων. Οι καλύτερες μέρες που τάζουν προεκλογικά θα είναι χειρότερες από αυτές που έχουμε ζήσει. Μας περιμένουν πλειστηριασμοί  της λαϊκής περιουσίας, ξεπούλημα της ΔΕΗ, των λιμανιών και των αεροδρομίων, του νερού, των δημόσιων χώρων και των ακίνητων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού που πανηγύριζε η κυβέρνηση έγινε με υπουργική απόφαση και όχι με υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ώστε ανά πάσα στιγμή αν χρειαστεί να καταργηθεί με ευκολία, παραμένοντας  μακριά από τα 751 ευρώ που ήταν πριν την αρχή της κρίσης το 2010
Για την περίφημη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα μιλά μόνη της η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, με αύξηση της φορολογίας, με μείωση των επιδοτήσεων, εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα με σοβαρές επιπτώσεις για το νομό μας.
Ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο από όλους είναι αυτός των οικοδόμων, με τα ποσοστά της ανεργίας να είναι τεράστια. Το αίτημα για την διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων αποτελεί μια από της πολλές υποσχέσεις των τελευταίων χρόνων και παραμένει υπόσχεση από τα υπουργικά στόματα μιας και γι αυτούς δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή και είναι κάτι που θα το κοιτάξουν στο μέλλον . Λόγω ανεργίας πολλοί οικοδόμοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα  και αυτά που απαιτούνται την τελευταία πενταετία για συνταξιοδοτηθούν στα 60 και οδεύουν στα 67.
Αυτό το καιρό έχουμε τα γεγονότα με το συνέδριο της ΓΣΕΕ που αναβλήθηκε 2 φορές από την παρέμβαση εργαζόμενων και συνδικαλιστών για νοθεία εκλογής αντιπροσώπων, με πρωταγωνιστές τους Καραγεωργόπουλο ,Βασιλόπουλο. Καταγγέλλουμε την νοθεία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, την είσοδο του εργοδοτικού συνδικαλισμού που είναι ένα βήμα πιο πέρα από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους καλοπληρωμένους συνδικαλιστές και πρόεδρους, τύπου Παναγόπουλου, που σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το μεροκάματο.

Βρισκόμαστε μπροστά στη πάλη των συνδικάτων για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για αύξηση των μεροκάματων και των μισθών, για αυξήσεις στις συντάξεις. Παλεύουμε ενάντια στην φορολογία που θα πλήξει τους φτωχούς. Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλειά. Δεν μπορούμε να ζούμε με τα ψίχουλα των επιδομάτων και των 8μηνων προγραμμάτων.
Παλεύουμε για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζόμενων, κατασκευή δημόσιων σχολείων, νοσοκομείων, εργατικών κατοικιών. Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό με κατασκευή νέου αυτοκινητοδρόμου, επισκευή του οδικού δικτύου που έχει καταστραφεί, αντιπλημμυρικά έργα. Διεκδικούμε τα υπέρ αγνώστων ένσημα για τους οικοδόμους, επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όσο είμαστε άνεργοι. Ρύθμιση ώστε να βγούνε στη σύνταξη στα 60 οι οικοδόμοι που στα χρόνια της κρίσης δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα απαραίτητα ένσημα και δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις της πενταετίας. Προσλήψεις εργαζόμενων στη ΔΕΗ, για ασφάλεια στους χώρους εργασίας και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όχι ανάθεση σε εργολάβους που πληρώνουν με μισθούς πείνας. Όχι παραχώρηση δώρο τμημάτων της ΔΕΗ σε αεριτζήδες επιχειρηματίες. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ρεύμα φθηνό ΔΕΗ για το Λαό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 πμ Κεντρική Πλατεία
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ