Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΠΑΜ: Η έλευση της Καρδιάς του Υψηλάντη στο Μεσολόγγι

Το Σάββατο 13 Απριλίου, η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζει τα 193 χρόνια από την ιστορική έξοδο των ελεύθερων πολιορκημένων. Ήταν τη νύχτα της 10ης προς την 11η Απριλίου 1826, όταν οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου απέναντι στα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα και οι άμαχοι που ήταν μέσα στη πόλη, λόγω έλλειψης...
εφοδίων και τροφίμων αποφάσισαν να βγουν και όποιος ζήσει.
 Σήμερα, 193 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, o σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» φέρνει την καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη, του αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας που προετοίμασε την επανάσταση του γένους, η οποία φυλάσσεται στον Ι. Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Αθηνών.   
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα παραδώσει την λήκυθο με την Καρδιά του Υψηλάντη στην Πύλη του Μεσολογγίου, εμπρός στο Άγαλμα της Ελευθερίας.
       Που να το φανταζόταν ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ότι θα ερχόταν μια μέρα που η καρδιά του θα ερχόταν στην πόλη-σύμβολο του Νομού μας και της Ελλάδος, για να γίνει «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τους δωσίλογους, οι οποίοι έχουν παραδώσει ακόμα και τον Κήπο των Ηρώων στο "υπερταμείο", τον εκπρόσωπο της σύγχρονης κατοχής!
 Είναι φανερό ότι την όλη εκδήλωση θα την εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά οι εκπρόσωποι της κατοχικής κυβέρνησης, οι οποίοι στα λόγια τιμούν τους εθνικούς μας ήρωες και στην πράξη συνεργάζονται άψογα με τις δυνάμεις της κατοχής. Εκμεταλλευόμενοι εθνικές επετείους όπως αυτή της Εξόδου, σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνουν» τα όσα έχουν διαπράξει τα τελευταία εννέα χρόνια σε βάρος της χώρας μας και να «απαλύνουν» την οργή του κόσμου για τη μειοδοσία τους.

Καλούμε τον Δήμαρχο της Πόλης να κηρύξει την Ι.Π. του Μεσολογγίου, τουλάχιστον για όσο θα βρίσκεται εκεί το εθνικό κειμήλιο, ως Ελεύθερη Ελλάδα.
Να μην γίνουν δεκτοί οι βουλευτές των καθεστωτικών κομμάτων και ο φερόμενος ως «πρόεδρος της Δημοκρατίας», διότι και μόνο η παρουσία τους εκεί, ατιμάζει τον αγώνα που έδωσαν και τους λόγους που έχυσαν το αίμα τους οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου.

Αγρίνιο, 11 Απριλίου 2019
Η Τ.Ο. ΕΠΑΜ Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ