Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Τα αποτελέσματα για την εκλογή νέου Δ.Σ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας (Αγρίνιο) - Ρεπορτάζ από τη Γεν. Συνέλευση - ΦΩΤΟ


Τα αποτελέσματα για την εκλογή νέου Δ.Σ., στη Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας φωτογραφίζουν τους ίδιους συσχετισμούς με πέρσι στο σωματείο των καθηγητών, στο μεγαλύτερα πρωτοβάθμιο συλλογικό...
εργασιακό φορέα σε επίπεδο δημοσίου. Δεν υπήρξαν σοβαρές μετακινήσεις ψηφοφόρων-καθηγητών, παρά μόνο κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέσει με τις περσινές εκλογές δεδομένου μάλιστα ότι ψήφισαν λιγότεροι εκπαιδευτικοί από τις εκλογές του 2017.
Η ΔΑΚΕ (ΝΔ) παρέμεινε πρώτη δύναμη, χωρίς όμως κάποια θεαματική άνοδο, παρά του ότι έχασε την 4η έδρα στη γ' κατανομή για 2 ψήφους που στην περίπτωση αυτή θα την έχανε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, διότι δεν είχε πιάσει το εκλογικό μέτρο (80 ψήφοι) έναντι των 81 ψήφων που ήταν το μέτρο. Σημασία έχει ότι και η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ πέρα από τα πρόσωπα φαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πιστή με τις "κυβερνητικές" θέσεις που ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως για την εκπαίδευση πρόσφατα. Αποτέλεσμα να μην εισπράττουν πολιτικά ουσιαστικά κάτι μεγάλο από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ! 
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ) κράτησε τις εκλογικές δυνάμεις της, παρά τα αρνητικά μέτρα του υπουργείου παιδείας, αλλά έχοντας την αβάντα του κυβερνητικού μηχανισμού και κάποιων προσλήψεων αναπληρωτών τις τελευταίας στιγμής, κρατήθηκε στα ίδια επίπεδα. Φαίνεται ότι οι καθηγητές αυτού του πολιτικού χώρου στη Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, παραμένουν πιστοί στην κυβέρνηση Τσίπρα με ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του 22,25%, παρά τα όσα αρνητικά μέτρα, όπως καταργήσεις τμημάτων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, αξιολόγηση κ.α. που πρέπει να προβληματίσει τους συνδικαλιστές των άλλων παρατάξεων και ιδιαίτερα της Αριστεράς! 
Την 3η θέση κατέλαβε για μια κόμη φορά η "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ"ένα συνδικαλιστικό μόρφωμα,  που όπως διακηρυκτικά αναφέρει θέλει να είναι έξω από τα κόμματα, αλλά διακρίνεται από συντεχνιακή λογική και επιφανειακή προσέγγιση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Μάλιστα ένας συνδικαλιστικής της ΑΕΚ στην ομιλία του στη Γεν. Συνέλευση είπε ότι "η απολιτικ παρέα που λανσάρουν οι συνάδελφοιτης "ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ" είναι καθαρά πολιτική πράξη και κρύβουν την πολιτική τους καταγωγή, αυτή του νεοφιλελευθερισμού, που διακρίνει τις απόψεις τους και οι οποίες ταιριάζουν με αυτές του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και σήμερα με του ποταμιού και του Τζήμερου".
Απορίας άξιον είναι και το γεγονός ότι επανεκλέγεται στο Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ, μέλος της παράταξης αυτής ο διευθυντής του Γ/σίου Αγρινίου, που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την Πανελλαδική κοινή γνώμη, όπου κατηγορείται ότι ζήτησε την ποινική δίωξη μαθητών τους οποίους μάλιστα ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του για τις καταλήψεις των μαθητών τις 29-11-2018, αυτού του σχολείου. Γεγονός είναι ότι για αυτή την αντιεκπαιδευτική-αντιπαιδαγωγική πρακτική του κ. διευθυντή, για τα εκπαιδευτικά δεδομένα, υπήρξε πρόταση στη Γεν. Συνέλευση για διαγραφή του από την ΕΛΜΕ και το νέο Δ.Σ. πρέπει να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία. Ρωτάμε εμείς: "Αυτός ο εκπαιδευτικός μπορεί να γίνει και Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ;"  
Την 4η θέση καταλαμβάνει για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ = ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, όπου χωρίς πίσω της να έχει κάποιο κόμμα και μηχανισμούς καταφέρνει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να έχει συμμετοχή στο Δ.Σ της Β' ΕΛΜΕ και όπως φαίνεται με καταλυτικό ρόλο στη λειτουργία του σωματείου. Πάντως εκπρόσωποι τις παράταξης αυτής θεωρούν ότι οι συνάδελφοι δεν είχαν πλήρη ενημέρωση για την έντονη και ουσιαστική παρουσία του εκπροσώπου της στο Δ.Σ και ότι τα τελικά αποτελέσματα δεν αποτυπώνουν και την προσφορά κάθε παράταξης στη συνδικαλιστική χρονιά 2017-2018. Για το λόγο αυτό δηλώνουν εκπρόσωποι της ΑΕΚ, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά σε σχέσει με την ενημέρωση των σχολείων και των συναδέλφων για την δική τους συνδικαλιστική δράση σε πολλά επίπεδα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι πρωτοβουλίες τους σε αυτό το επίπεδο.   
Το ΠΑΜΕ χωρίς να πιάνει το εκλογικό μέτρο κατάφερε τελικά να πάρει την έδρα με τα περισσότερα υπόλοιπα στη γ΄κατανομή. Η στάση αναμονής, το κλείσιμο και η απόρριψη κάθε είδους συνεργασιών στο συνδικαλιστικό επίπεδο καθηλώνουν το χώρο αυτό με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής και αξιοπιστίας εάν πράγματι θέλουν να συγκρουστούν με την κυρίαρχη τάξη όπως ιδεολογικά πιστεύουν.
Τέλος το ζήτημα της συμπεριφοράς των εκλογέων κινήθηκε στα πλαίσια των υλικών αγαθών και των ατομικών λύσεων με σοβαρό υποβιβασμό του συλλογικού χρέους. Κρίμα για έναν επιστημονικό-εργασιακού-πολιτικό χώρο, που θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την κοινωνική απελευθέρωση.      
Τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:

Εκλέγονται:

ΔΑΚΕ: Κατσίφας Γεώργιος, Αποστολάκης Νικόλαος, Καραγιάννης Βασίλειος.

Συμμαχία: Μίκροβας Αντώνιος, Διαμαντής Δημήτριος.

Συμμετοχή: Καρανίκας Σωτήριος, Κομπορόζος Γεώργιος.

Α.Ε.Κ.: Κορδάτος Κώστας.

Α.Σ. ΠΑΜΕ: Ζησιμοπούλου Βασιλική.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ