Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ 2019 ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΥΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ
ΚΑΙ 2019 ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Εύχομαι και δέχομαι ευχές σημαίνει παραίτηση από την ευθύνη μου απέναντι στον εαυτό μου, στην κοινωνία που ανήκω και απέναντι στους συνανθρώπους μου.
Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει άρνηση του εαυτού μου και της δημιουργικής πραγματικότητας του Εμείς.

Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει παραίτηση από το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Εύχομαι και δίνω ευχές σημαίνει ότι αποδεχόμαστε για διαχειριστή της ζωής μας κάποιον έξω από εμένα και το Εμείς
Εύχομαι και δέχομαι ευχές σημαίνει έλλειψη ειλικρίνειας, μειωμένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και συνεπώς αίσθηση μειονεκτικότητας που οδηγεί σε προδιάθεση υποταγής σε κάτι ή κάποιον ανώτερο από εμένα και από το Εμείς.
Ευχόμαστε σημαίνει πως περιμένουμε να λύσουν άλλοι, ‘θεοί’, μεσσίες, αρχηγοί ή αφέντες, τα δικά μας ατομικά και κοινωνικά προβλήματα, οι οποίοι βέβαια μας εκμεταλλεύονται για δικό τους λογαριασμό.
Ανταλλάσουμε ευχές αντί να οικοδομήσουμε τη ζωή μας πάνω στον αγώνα, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη ενάντια στα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία που ‘εύχονται’, ‘προσεύχονται’ και κάνουν ότι μπορούν για να συνεχίσουμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε αντί να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε μορφής δουλείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Να πάψουμε να ευχόμαστε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι και να ζούμε σε κοινωνίες της ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της παγκόσμιας ειρήνης και του Οικουμενικού Ουμανισμού.
Διαστημόπλοιο Γη, 01.01.2019
Κώστας Λάμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ