Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) - Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html
Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου
 Τιμάμε το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού -και όχι του δικτάτορα Μεταξά- ενάντια στο φασίστα εισβολέα.
Τιμάμε τους νεκρούς του αγώνα του στρατού και του λαού μας στο μέτωπο και στα μετόπισθεν.

Τιμάμε τους πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που μαζί με τα παιδιά του ελληνικού λαού πολέμησαν απέναντι σε έναν υπέρτερο εχθρό και τον έτρεψαν σε φυγή, μη υπακούοντας στις εντολές της ηττοπαθούς φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά, για υποχώρηση από τα σύνορα και άμυνα νοτιότερα.
Τιμάμε αυτούς που επέλεξαν να μην υπακούσουν στο γενικό «ρεύμα» να φύγουν για την Μέση Ανατολή, αλλά έμειναν στο τόπο τους να πολεμήσουν τον κατακτητή, εκφράζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό τους!
Τιμάμε τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού, αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα τους ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Δεν ξεχνάμε, ότι οι ιδέες του φασισμού και του ναζισμού είναι που καθοδήγησαν τις σιδηρόφρακτες ορδές του άξονα να αιματοκυλήσουν τον κόσμο ολόκληρο και την Ελλάδα. Μάλιστα, οι ιδεολογίες αυτές επικράτησαν στις χώρες τους με κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στις μέρες μας έχουμε επίσης εκλογική άνοδο φασιστικών – ναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, πλην όμως κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εγκληματικές οργανώσεις και ιδεολογίες σαν αυτές.
Ο Β' παγκόσμιος πόλεμος ήταν αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης του 1929 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σήμερα επίσης οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές με στόχο την αρπαγή του φυσικού πλούτου και το ξαναμοίρασμα των αγορών στους καπιταλιστικούς ομίλους, επομένως μπορεί οι ανταγωνισμοί αυτοί να μας οδηγήσουν ακόμη και σε νέους πολέμους. Όμως οι στρατιωτικοί και ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στους πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, στους οποίους μας εμπλέκουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της.
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μας διδάσκει, να πούμε και σήμερα το δικό μας ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης των οικογενειών μας και του λαού ολόκληρου. Και τότε, όπως και σήμερα, που όλα «τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» ο λαός ήταν στη γωνία. Όμως μια φούχτα πρωτοπόροι αντιφασίστες, αγωνιστές ξεκίνησαν τον αγώνα και σάλπισαν την αντίσταση στον εισβολέα, σε δύσκολες συνθήκες, με τριπλή κατοχή, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την ηττοπάθεια, αλλά και τους συνεργάτες του κατακτητή. Αυτοί οι πραγματικοί πατριώτες μαχητές της αντίστασης, που γιγαντώθηκε στη συνέχεια, είναι φωτεινά παραδείγματα για την στάση μας σήμερα! Αυτή η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης να αποτελέσει φάρο ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στρατιωτικοί, που αισθάνονται και είναι αγνοί πατριώτες, έχουν καθήκον να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και να αντιμετωπίσουν τις ιδέες της Χρυσής Αυγής απομονώνοντας την. Το καθήκον αυτό είναι επιτακτικότερο σήμερα, που υπό συνθήκες άγριας εξαθλίωσης του λαού η ΧΑ βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει τις άκρως επικίνδυνες ιδέες και στόχους της. Ο άκρατος λαϊκισμός της και οι δήθεν πατριωτικές κορώνες της ετοιμάζουν το έδαφος, μέσω και της ψήφου, για τον εθνικοσοσιαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό! Να μην το επιτρέψουμε!

Ας αντιτάξουμε λοιπόν κι εμείς σήμερα τα δικά μας ΟΧΙ:
·         ΟΧΙ στους ομοϊδεάτες των δωσίλογων και των κουκουλοφόρων που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές!
·         ΟΧΙ στη σημερινή πολιτική εξαθλίωσης του λαού στον οποίο κι εμείς οι στρατιωτικοί ανήκομε!
·         ΟΧΙ στους πολέμους τους, που εκτός των άλλων, υποχρεώνουν χιλιάδες πρόσφυγες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο!
·         ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αιματοκυλούν ξένους λαούς με την συμμετοχή της Ελλάδας!
·         ΟΧΙ στις ξένες βάσεις!
·         ΟΧΙ ο στρατός μας εκτός συνόρων!

 27/10/2018
Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα
(ΚΕΘΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ