Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Π. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Κλειστά κυλικεία για 500 μαθητές των Γυμνασίων Μεσολογγίου με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής


 Προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας μάλλον δεν προκάνετε να καταθέσετε. Με την Τεχνική υπηρεσία υπό διάλυση είναι πολύ δύσκολη δουλειά και δεν μπορεί να ανατεθεί και στη «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ»
Αλλά ούτε και τους διαγωνισμούς των κυλικείων δεν μπορείτε να κάνετε εγκαίρως; Σύμφωνα με το νόμο «Η....
ανάθεση της εκμετάλλευσης των κυλικείων των δημοσίων σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γίνεται μόνον κατόπιν διαγωνισμού από τη Σχολική Επιτροπή». Από την 31η Μαΐου 2018 έληξαν οι μισθώσεις στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και 4 μήνες μετά δεν «καταφέρατε» να κάνετε τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να βρίσκονται σε λειτουργία από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Το αποτέλεσμα της ανικανότητας σας το βιώνουν από την Τρίτη που άνοιξαν τα σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των δύο Γυμνασίων της πόλης. Οι μαθητές δικαίως διαμαρτύρονται γιατί θα πρέπει να μπαινοβγαίνουν στα δύο αυτά σχολεία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες σίτισης και πόσης, κάτι που απαγορεύεται γιατί εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνο για την ασφάλεια τους. Οι εκπαιδευτικοί αδίκως γίνονται οι αποδέκτες αυτών των διαμαρτυριών, αφού δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη έγκαιρη λειτουργία των σχολικών κυλικείων. Ταυτόχρονα οφείλουν να μετατρέπονται σε παιδοφύλακες για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των μικρών μαθητών.
Η ομαλότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαταράσσεται και καθώς φαίνεται η κατάσταση θα χειροτερέψει αφού η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν τον Οκτώβριο και αφού προηγουμένως ο δήμος και οι εκμισθωτές των δύο αυτών κυλικείων θα έχουν χάσει χρήματα χωρίς λόγο.
Τελικά εκτός από αναθέσεις, κάτι άλλο είστε ικανοί να κάνετε στο δήμο;

 Κατσούλης Παναγιώτης
Εκπαιδευτικός – Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ