Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Στρατούλης στο Sputnik: Θα δικαιωθεί τελικά το περήφανο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα

Ήταν πολιτικό πραξικόπημα η μετατροπή του περήφανου ΟΧΙ σε ταπεινωτικό ΝΑΙ, δήλωσε στο Sputnik ο Δημήτρης Στρατούλης, για τα τρία χρόνια από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη χώρα μας. Κατηγόρησε την.....
τότε κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τη λαϊκή κυριαρχία.
Για την επέτειο των τριών χρόνων από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη χώρα μας, μίλησε στο Sputnik ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε «το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, σε ταπεινωτικό ΝΑΙ». Επέκρινε επίσης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που ψήφισαν αμέσως μετά μαζί με την κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο, την ώρα που «42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 6 εν ενεργεία υπουργοί» το καταψήφισαν.
Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη στο Sputnik:
«Το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού που με 62,5% πριν ακριβώς από τρία χρόνια στις 5 Ιουλίου 2015 είπε ΟΧΙ στα μνημόνια, δυστυχώς παραβιάστηκε και προδόθηκε από την ηγεσία του μεταλλαγμένου πλέον μνημονιακά ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κατά παράβαση του Ελληνικού Συντάγματος που επιτάσσει να σέβονται οι κυβερνήσεις τη λαϊκή κυριαρχία και ειδικά όταν αυτή προκύπτει από δημοψήφισμα.
Δυστυχώς, σε αυτή την παραβίαση και ουσιαστικά το πολιτικό πραξικόπημα που έγινε, τη μετατροπή δηλαδή του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό ΝΑΙ, συνέπραξαν και οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Τη στιγμή που εμείς 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 6 εν ενεργεία υπουργοί καταψηφίσαμε το μνημόνιο, εκείνοι το ψήφισαν και έδωσαν τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του την περίοδο εκείνη να το περάσουν. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ατόπημα και από μεριάς της τότε κυβέρνησης και από μεριάς της λεγόμενης μνημονιακής αντιπολίτευσης.
Εμείς πιστεύουμε ότι το ΟΧΙ αυτό παραμένει ζωντανό στην ψυχή και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας, παρότι αυτό δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή. Πραγματικά ήταν μια από τις πιο περήφανες και ηρωικές στιγμές του ελληνικού λαού. Θυμάστε τι γινόταν με τα capital controls, με όλους τους ηγέτες των μεγάλων χωρών της ΕΕ να έχουν πέσει πάνω στον ελληνικό λαό και να του ζητούν να ψηφίσει ΝΑΙ. Ήταν μια πολύ ηρωική στιγμή.
Εμείς πιστεύουμε ότι παρότι προδόθηκε αυτό το ΟΧΙ το περήφανο κάποια στιγμή θα δικαιωθεί. Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του θα μπορέσει να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μια άλλη πορεία της χώρας μας μακριά από τα μνημόνια της φτωχοποίησης και τις δανειακές συμβάσεις της ντροπής. Ότι θα βρει το δρόμο του για μια Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εργαζόμαστε συνειδητά γι' αυτό προσπαθώντας να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο συνεργασίας όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων για να ξαναδώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα γι' αυτόν και τα παιδιά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ