Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαι έτοιμος να τελειώσω τη δουλειά που άφησα στη μέση… Γράφει η Πολυκρίτη Μπαλωμένου

Την προηγούμενη Τρίτη έγινε στη Βουλή η συζήτηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Όλοι περιμέναμε ν΄ακούσουμε  και την κυβερνητική πρόταση(η οποία ήταν λίγο-πολύ γνωστή),αλλά και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων  και κυρίως τον νέο αρχηγό της Ν.Δ να μας ξεδιπλώσει το...
όραμά του,την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση της νέας Ν.Δ(όπως τόσο πολύ είχε διαφημιστεί).
 Ομολογώ ότι η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική.
Οι προτάσεις της νέας Ν.Δ ξεπερνούν ακόμα και τις απαιτήσεις των δανειστών.Τι ακούσαμε έκπληκτοι;
1.     Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος  σ΄όλες τις επικουρικές(που σημαίνει σκληρές περικοπές).
2.     Να μη δοθούν οι μικρές αυξήσεις που θα πάρουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι  λόγω της επανακατάταξής τους με το πρόσφατα ψηφισμένο Ενιαίο Μισθολόγιο(ποσό που ήταν ήδη προϋπολογισμένο στο Μεσοπρόθεσμο από την προηγούμενη κυβέρνηση  και σε βάθος τριετίας).
3.     Την παρακράτηση των αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ(και καμμία άλλη πρόταση για τους αγρότες).
4.     Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική.
5.     Περιορισμό των εργοδοτικών εισφορών(παρ΄ότι συμφώνησαν οι εργοδότες που θα τα δώσουν )με αποτέλεσμα να κοπούν οι κύριες συντάξεις,όπως άλλωστε έκαναν μέχρι σήμερα.Έχουν μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές κατά 3,9% και μειώσει τις συντάξεις έως 40% για να ενισχύσουν –υποτίθεται-την ανταγωνιστικότητα και όμως οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.
·        Επανέλαβε ότι για το ασφαλιστικό που δεν είναι βιώσιμο δεν ευθύνονται αυτοί που εξαφάνισαν τα αποθεματικά του(δομημένα ομόλογα,τζόγος στο Χρηματιστήριο,άτοκα,PSI…)αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ .Ισχυρίστηκε ότι η μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης –που ψήφισε και ο ίδιος με τη συμφωνία-είναι αποτέλεσμα της 6μηνης διαπραγμάτευσης                  και ότι πριν δεν υπήρχε αυτή η απαίτηση.
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε δεσμευτεί ήδη σε μείωση  1% της ασφαλιστικής δαπάνης και γι΄αυτό από την πρώτη στιγμή οι δανειστές απαιτούσαν μειώσεις στις συντάξεις.
Το αποδεικνύει το έγγραφο του ΔΝΤ που κατατέθηκε στα πρακτικά της Βουλής και κανείς δεν διέψευσε(αν και προκλήθηκαν πολλές φορές).
·        Οαρχηγός της νέας Ν.Δ  επίσης μας είπε απροκάλυπτα:’’Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί βλέπετε,εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους.Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα’’.Με αυτή τη κυνική ομολογία του δεν έκανε καν τον κόπο να κρύψει,ότι πάνω από όλα τον ενδιαφέρουν τα μεγάλα εισοδήματα και συμφέροντα,αφού βέβαια έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης να μετονομάσουν αυτή την αλήθεια σε’’υπεύθυνη στάση,νίκη της αλήθειας απέναντι στο λαικισμό…’’.
Η αλήθεια είναι τελικά ότι ο στόχος ήταν άλλος.Όχι,δεν ενδιέφερε τον κ.Μητσοτάκη να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.
Πάνω απ΄όλα ήθελε να δώσει επίσημα τα διαπιστευτήριά του στους ‘’έξω’’,στους δανειστές και μάλιστα στους πιο σκληρούς.Ήθελε να τους διαβεβαιώσει ότι είναι εδώ,χωρίς το παραμικρό ενδοιασμό,χωρίς ‘’πισωγυρίσματα’’,έτοιμος να εφαρμόσει κατά γράμμα τη πολιτική που επιθυμούν και να στηρίξει τις πιο παράλογες(όπως αποδείχτηκε μέχρι τώρα)απαιτήσεις τους,να τελειώσει τη δουλειά που άφησαν στη μέση.
 Ήθελε να τους πει:Στριμώξτε όσο μπορείτε το Τσίπρα στη διαπραγμάτευση-έχετε εναλλακτική και είμαι εγώ.
 Κι αν όλα αυτά έχουν ως συνέπεια τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και κινδύνους-όχι για το ΣΥΡΙΖΑ,αλλά για τη χώρα και το λαό της,ποιός νοιάζεται;Πιο θαρραλέος ο Βορίδης το λέει καθαρά:’’στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις περιμέναμε από τη κυβέρνηση να μας σώσει ,ενώ τώρα περιμένουμε από τη τρόικα να μας σώσει’’.

ΠΟΛΥΚΡΗΤΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ                                                                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ