Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Τα «παιδιά» του Χαρίλαου ενώνονται απέναντι στον Τσίπρα

Οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει. Η ιστορική ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη, έρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα, μετά τη συνάντηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με...
τον Αλέκο Αλαβάνο και την απόφαση για συνεργασία στις προσεχείς εκλογές
Ήταν 27 Φεβρουαρίου του 1991, όταν στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ ο Γιάννης Δραγασάκης έχασε τη θέση του Γραμματέα από την Αλέκα Παπαρήγα, για μόλις τρεις ψήφους: 54 έναντι 57. 
Παρόλα αυτά, στο Πολιτικό Γραφείο αναδείχθηκαν οι «ανανεωτικοί» Μαρία Δαμανάκη, Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης, Π. Τριγάζης και Ν. Χουντής. Για λίγο. Στη συνέχεια καταφεύγουν στον Συνασπισμό. Μαζί τους, ο Ανδρουλάκης, ο Αλαβάνος, ο Στρατούλης, ο Λεουτσάκος, ο Καρτερός, ο Τσίμας, ο Σταθάκης και πολλοί- πολλοί άλλοι. Ήταν τότε, που ο Χαρίλαος Φλωράκης αποχωρίστηκε τα «παιδιά» του. Τα «μωρά» που ο ίδιος είχε επιλέξει και αναδείξει στα ανώτερα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ, για να στελεχώσουν το κόμμα που είχε χάσει μια γενιά. Αυτή των Λαμπράκηδων. 
Ο Ανδρουλάκης, ο Αλαβάνος και ο Λαφαζάνης δουλεύουν στο Γραφείο Τύπου. Περνάνε ατελείωτες ώρες με τον  Χαρίλαο. Μαθαίνουν από τη λαϊκή σοφία του, από τις μεγάλες εμπειρίες του.  
Στον Συνασπισμό, τα «παιδιά» του Χαρίλαου συγκροτούν το Αριστερό Ρεύμα, στηρίζουν για διάδοχο της Δαμανάκη τον Αλαβάνο, αλλά χάνουν από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Βρίσκουν όμως νέους συνοδοιπόρους, προερχόμενους από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Ρήγα Φεραίο. Τον Φλαμπουράρη, τον Στέλιο Παππά (πατέρα του Νίκου) τον Βούτση και τον Σκουρλέτη.  
Το 2005 στηρίζουν και εκλέγουν πρόεδρο του Συνασπισμού τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος όμως το 2007 παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας και προτείνει ως αντικαταστάτη του τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ως Γραμματέας της Νεολαίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μετέχει στην ηγετική ομάδα του Αριστερού Ρεύματος. Τότε κάποιοι περίμεναν να προτείνει για «διάδοχο» τον Λαφαζάνη
Το 2010 ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πολλών συνιστωσών. Το Αριστερό Ρεύμα διασπάται. Αποχωρούν ο Δραγασάκης, ο Φλαμπουράρης, ο Βούτσης, ο Σκουρλέτης, ο Βίτσας και άλλοι. Οι περισσότεροι πλαισιώνουν σήμερα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 το Ρεύμα, ενώνεται με τους τροτσκιστές του Νταβανέλου και κάποιες άλλες μικρότερες συνιστώσες, συγκροτώντας την Αριστερή Πλατφόρμα.  
Χθες, ο Λαφαζάνης και ο Αλαβάνος έδωσαν ξανά τα χέρια και θα βρεθούν και πάλι στο ίδιο πολιτικό μετερίζι.
Το είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης: Οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ