Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τα πάνω – κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας – Απροθυμία από τους επιλαχόντες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές – Τι θα κάνουν Ευ. Κατσακούλης και Ηλίας Γρηγόρης

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλάζει άρδην και το τοπικό εσωκομματικό σκηνικό. Το μεγάλο...
ζητούμενο είναι πλέον ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, καθώς οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του thebest.gr υπάρχει απροθυμία των στελεχών που ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο.

Από τους νυν βουλευτές μόνο η Σία Αναγνωστοπούλου θα είναι εκ νέου υποψήφια, καθώς ο Βασίλης Χατζηλάμπρου έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η Μαρία Κανελλοπούλου έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια.
Ξεκάθαρη θέση έλαβε και ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου ο γιατρός Ευάγγελος Κατσακούλης, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε ανοικτό να προσχωρήσει στη «Λαϊκή Ενότητα», χωρίς όμως και αυτό να είναι βέβαιο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατσακούλης θα λάβει σαφέστατη θέση εντός των επόμενων ημερών.

Ιδιαίτερα όμως προβληματισμένος είναι και ο Ηλίας Γρηγόρης, ο οποίος αν και παραμένει ενεργός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ακόμη δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση εάν θα είναι υποψήφιος.

Εκτός ψηφοδελτίου θα είναι και ο Τάσος Γιακουμής – προερχόμενος από την ΚΟΕ όπως και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου - ο οποίος προ ημερών παραιτήθηκε και από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, ο κ. Γιακουμής δεν έχει αποφασίσει εάν θα κατέβει με το κόμμα Λαφαζάνη.

Από τους υπόλοιπους υποψηφίους στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουτσόπουλος όπως και ο καθηγητής Σταύρος Γούτσος πρόσκεινται στην τάση της «Αριστερής Πλατφόρμας», η οποία αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βέμης συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο ως εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων με τον ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τις αποφάσεις τους.

Αμφίβολη εκτιμάται και η συμμετοχή της Δήμητρας Σιαηλη – Μπακουρη, η οποία προέρχεται από τη Νεολαία του κόμματος, που έχει λάβει σαφέστατες αποστάσεις από την κομματική ηγεσία.

Άγνωστη παραμένει και η στάση του Γιάννη Γκόβα, που ήταν στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιος.

1 σχόλιο :

  1. Ο ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΕΝΩ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΟΕ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ; ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝΝ ή ΜΗΠΩΣ ΦΩΒΑΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΗ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΙΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ