Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
            Το ΠΑΜΕ Εκπ/κών Αιτ/νίας καταγγέλλει την αυταρχική συμπεριφορά του δ/ντή του 2ου Γ/σίου Αγρινίου, στελέχους της ΔΑΚΕ, ο οποίος σε καθιερωμένη περιοδεία του προεδρείου της Β' ΕΛΜΕ, προκλητικά προσπάθησε να απαγορεύσει να δοθεί ο λόγος σε μέλος της ΕΛΜΕ – συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και να ακουστούν οι απόψεις του ΠΑΜΕ. «Διέταξε» δε τους καθηγητές του σχολείου του, να αποχωρήσουν!
Η δράση και οι θέσεις του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι οδηγούν κάποιους σ’ αυτήν την αυταρχική συμπεριφορά. Η συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ υποστήριξε ότι:

1ο. Δεν πρέπει να δείξουμε ανοχή για τα αποθεματικά που παίρνει η κυβέρνηση για να πληρώσει τη δόση στους δανειστές «στην ώρα τους» ενώ στα σχολεία δεν υπάρχει ευρώ.
2ο. Ότι μπορεί να «πάγωσε» η αξιολόγηση αλλά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι η μισθολογική εξέλιξη θα συνδέεται με «μια άλλου είδους αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου» δηλαδή αξιολόγηση όπως πριν, πόσο μάλλον όταν το ίδιο το υπουργείο Παιδείας με δελτίο Τύπου αναφέρει ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση πλαισίου αξιολόγησης κ.α. .
Αυτή η κριτική του ΠΑΜΕ στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιούργησε αφόρητο κλίμα για το στέλεχος της ΔΑΚΕ. Κατανοητό, αφού αυτές οι δυνάμεις πρωτοστατούν για την υλοποίηση του «νέου σχολείου» που θέλει τα παιδιά αγράμματα, τη μόρφωση εμπόρευμα και τους εκπ/κούς πειθήνια όργανα. Εξάλλου αυτοί ήταν που εκβιάζανε τους συλλόγους να μη συζητήσουν το πλαίσιο της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση, γιατί είναι «παράνομο» !
            Την ίδια στιγμή το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ σιωπά χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον παλιό κυβερνητικό συν/σμό, για να τον υπηρετήσει στις νέες συνθήκες τους ίδιους βέβαια στόχους.
            Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς έχει κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες από τους εργαζόμενους. Σε καμιά περίπτωση δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για τα δικαιώματά μας.
            Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τον εκάστοτε κυβερνητικό συν/σμό και την αντιλαϊκή πολιτική χθες της NΔ-ΠΑΣΟΚ, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κύρια με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ. Κι αυτή τη γραμμή θα συνεχίζει να την υπερασπίζεται κόντρα στη βούληση και τους φόβους κάποιων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τώρα συμπεράσματα. Αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις έχουν διαλέξει πλευρά και βρίσκονται απέναντι από τους εργαζόμενους. Στις επερχόμενες εκλογές για τους αντιπροσώπους για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ τις 6 Μάη τους δίνουμε απάντηση, ψηφίζουμε – στηρίζουμε «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ