Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις προς την εφορία και...
τα ασφαλιστικά ταμεία

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών».
Αρνητική ψήφο έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή τροπολογία του για πλήρη διαγραφή χρεών για οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και κούρεμα για οικογένειες με διπλάσιο εισόδημα.
Κατά την επί των άρθρων συζήτηση, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας υποβλήθηκαν αιτήσεις ονομαστικής ψηφοφορίας για τέσσερα άρθρα: Πρόκειται για τα άρθρα 16-17 (που δίνουν στον υπουργό Οικονομικών την αρμοδιότητα της χορήγησης ρυθμίσεων και της εξαίρεσης απ’ τις ρυθμίσεις – μια υποχώρηση της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης κατά την ΝΔ), το άρθρο 21 (προληπτική προσωρινή φορολόγηση επιχειρήσεων ύποπτων για «τριγωνικές συναλλαγές»), καθώς και το άρθρο 24, που παύει τη λειτουργία της ανωνύμου εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» και μεταβιβάζει την περιουσία του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., μέχρι τη συγκρότηση νέου φορέα αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων τον επόμενο μήνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπερψήφισαν τα τέσσερα άρθρα, ενώ η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΚΚΕ τα καταψήφισαν. Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τα τρία πρώτα άρθρα και καταψήφισε τη διάταξη για το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών» στα τρία πρώτα άρθρα και καταψήφισε το άρθρο 24.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ