Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πρωταθλητές Ελλάδος 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου: «Να ζήσουμε το όνειρό μας» - φωτο & video

Το Sport24.gr βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και μίλησε με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν στην κυβέρνηση. Δείτε φωτογραφίες και videos από το σχολείο, αλλά και τις....
ποδοσφαιρικές ικανότητες των παιδιών.
Στις 19 Μαρτίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου κατέκτησε το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Σκάλα Λακωνίας, επικρατώντας του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης με 2-1 στον τελικό. Μετά από 12 αγώνες, σε μία… κούρσα που ξεκίνησε με τη συμμετοχή 1.206 λυκείων από ολόκληρη τη χώρα, 17 παιδιά στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος και αυτομάτως πήραν την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα λυκείων, που διεξάγεται στις 12 Απριλίου στη Γουατεμάλα. 
IMG_1580
Τουλάχιστον αυτό έλεγε η προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας. Διότι πέντε μέρες αργότερα, την παραμονή της 25ης Μαρτίου, το όνειρο των παιδιών άρχισε να απομακρύνεται. Ενημερώθηκαν πως δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Γουατεμάλα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν τα έξοδά τους. 
  
Η λύση αναζητήθηκε αμέσως στο πρόσωπο του ίδιου του Πρωθυπουργού, με τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές να στέλνουν επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητούν να ενεργήσει προσωπικά, προκειμένου να μη σβήσει εντελώς το όνειρό τους. 
IMG_1579
Το Sport24.gr βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τέσσερα από τα παιδιά της ομάδας, που θέλησαν να στείλουν το μήνυμά τους: 
Γεράσιμος Σαμαράς (αριστερό μπακ και τερματοφύλακας)
Ηλίας Παπαθανάσης (στόπερ)
 
Παναγιώτης Καρράς (στόπερ)
Νίκος Τσακανίκας (δεκάρι)
Απών ήταν ο αρχηγός και αρχισκόρερ της ομάδας, Παναγιώτης Μωραΐτης, ο οποίος αγωνιζόταν με την U20 του Παναιτωλικού κόντρα στην αντίστοιχη του Πλατανιά για το πρωτάθλημα U20 της Super League. 
Το δικό του μήνυμα έστειλε κι ένας από τους καθηγητές των παιδιών, ο κύριος Γιάννης Σώλος, ο οποίος είναι μαθηματικός, αλλά και υπεύθυνος της σχολικής ομάδας. Συγκεκριμένα δήλωσε: 
“Είμαστε Έλληνες και ζούμε μία τραγικότητα από το βάθος των αιώνων. Εμείς, αντί να γλεντάμε τη νίκη των παιδιών μας και να τους τιμούμε, όπως έκαναν οι αρχαίοι, που γκρεμίζανε τα οχυρά τους όταν ένας Ολυμπιονίκης πήγαινε στην πόλη, προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα μιας υπουργικής απόφασης, που υπό συνθήκες, μας εμποδίζει να πάμε στη Γουατεμάλα. 
Ο λαός λέει να μην τάζουμε στα παιδιά και στους Αγίους. Τα παιδιά δεν είναι Άγιοι, αλλά είναι παιδιά. Θα πρέπει εμείς, σαν μεγάλοι, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και ν’ αφήσουμε τα παιδιά να ζήσουν το όνειρό τους. 
Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να δει αυτά τα παιδιά, γιατί είναι ο νεότερος Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα και αυτά τα παιδιά βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Βοηθήστε τα να πάνε να ζήσουν το όνειρό τους. 
Στις 6 Φεβρουαρίου έγινε η κλήρωση για το παγκόσμιο και η Ελλάδα γνωρίζει ήδη τους αντιπάλους της, που είναι η Βραζιλία, η Γουατεμάλα, το Πουέρτο Ρίκο, η Φινλανδία και η Κύπρος. Όπως καταλαβαίνετε, αν δεν πάμε στη Γουατεμάλα, η χώρα μας εκτίθεται”. 
Όπως θα δείτε, το… κατέχουν το τόπι
Ο Ηλίας Παπαθανάσης, αν και στόπερ, έχει άψογη τεχνική κατάρτιση
Τα παιδιά που στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ηλίας Παπαθανάσης, Γεράσιμος Σαμαράς, Παναγιώτης Καρράς, Κώστας Τασούλης, Νίκος Νικολογιάννης, Νίκος Τσακανίκας, Αποστόλης Κουρέλας, Παναγιώτης Μωραΐτης, Αλέξανδρος Μαλής, Δημήτρης Μαγγίνας, Γιώργος Θεοδωρίδης, Χάρης Γκάιδας, Θοδωρής Δαράβαλης, Ανδρέας Κρανιάς, Γιάννης Νταρίλας, Σωτήρης Κολύδας 
Τα αποτελέσματα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου μέχρι την κορυφή 
Για το πρωτάθλημα του νομού Αιτωλοακαρνανίας: 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – 5ο ΓΕΛ Αγρινίου 4-1 Μωραΐτης (2), Μαλής, Νικολογιάννης 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΓΕΛ Αμφιλοχίας 2-1 Μωραΐτης (2) 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – 1ο ΓΕΛ Αγρινίου 1-1 (7-6) Καρράς 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – 2ο ΓΕΛ Αγρινίου 3-2 Μαγγίνας, Μαλής, Μωραΐτης 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΓΕΛ Ευηνοχωρίου 5-1 Μωραΐτης, Σαμαράς, Νικολογιάννης, Μαλής, Τσακανίκας 
Για την πρόκριση στο Final-4: 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΓΕΛ Άμφισσας 2-1 Μωραΐτης, Μαγγίνας 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΓΕΛ Φιλιππιάδας 2-1 Μωραΐτης (2) 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας 3-1 Κουρέλας, Μωραΐτης, Τσακανίκας 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – ΕΠΑΛ Καρδίτσας 0-0 (5-4) 
1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου 3-1 Μωραΐτης (3) 
Στο Final-4 στη Σκάλα Λακωνίας: 
Ημιτελικός 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης 2-2 (6-5) Μωραΐτης (2) 
Τελικός 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου – 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης 2-1 Μωραΐτης, Τσακανίκας
Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος δίνει την πρόκριση στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος, αποκρούοντας το τελευταίο πέναλτι στον ημιτελικό με το Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης 
  
  
IMG_1567 
http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ