Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Γενικός Επιθεωρητής ή «κλητήρας», ο κ. Λέανδρος Σωκράτης Ρακιτζής ;

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΜ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΚΙΝΤΖΗ
Από το 1998, ο τοπικός μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, αγωνίζεται να «διαλύσει» το μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, και την σπουδαία κοινωνική δράση των μοναχών. 
Δυστυχώς, στις «υπηρεσίες» του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Βλάχου, φαίνεται ότι έμπλεξε για τα καλά, και ο Γενικός Επιθεωρητής Λ. Ρακιτζής. Δεν........
πρόσεξε!
Το ζήτημα πλέον απασχολεί σοβαρά την ποινική δικαιοσύνη, μετά το πρόσφατο εξώδικο, που απέστειλε ο γνωστός κληρικός της Μητρόπολης Ναυπάκτου Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, που γνωρίζει όλη την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια. Τα υψηλά κλιμάκια, ανησυχούν… με τις καυτές «πατάτες» Ρακιτζή.
Πλήθος αναφορές, μηνύσεις, αγωγές, καταγγελίες, οικονομικοί έλεγχοι, μητροπολιτικά και συνοδικά εκκλησιαστικά έγγραφα, ενορχηστρωμένα, σε μια προσπάθεια για προσωπική, ηθική και οικονομική εξόντωση των μοναχών της αδελφότητας, έχουν δει από το 1998 μέχρι σήμερα το φώς της δημοσιότητας.

Στην ιερή φαρέτρα του «φιλομόναχου» (sic) μητροπολίτη κ. Βλάχου, εναντίον της μοναστικής αδελφότητος, έπαιξε δυνατά και το διπλωματικό χαρτί «διάλυση – συγχώνευση», του νομικού προσώπου του μοναστηριού.

Επίσης και το πρωτοφανές γεγονός «ακύρωσης» επιδότησης, για τον ξενώνα της Μονής, έργο που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη δεύτερη αυτή επίθεση, κατά του μοναστηριού, «βοήθησε», με αντιδεοντολογικό και παράνομο (;) τρόπο ο κ. Λ. Ρακιτζής. Πολύ κακώς κατά τη γνώμη μας, και λειτουργώντας πράγματι ως «κλητήρας» (;) του «διώκτη» μητροπολίτη, και όχι ως αμερόληπτος, αδέκαστος, Δημόσιος λειτουργός, όπως όφειλε.
Ευτυχώς, και παρά την ισχυρή «υποστήριξη» των «βατοπαιδινών» τότε, παραγόντων Διον. Πελέκη, Ευθυμίου κ.λ.π, κ.λ.π. και μερίδας συναδέλφων φίλων της ιεραρχίας, δεν μπόρεσαν να «πορθήσουν» το κάστρο της Μονής Μεταμορφώσεως. Ότι υποτίθεται κατάφεραν νομικά (de jure), δεν το κατάφεραν και πραγματικά (de facto).

Το μοναστήρι ζει και βασιλεύει! - Συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ