Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ   Αγρίνιο,  19 Ιουλίου  2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 
 Απάντηση του Δήμου Αγρινίου με την παρακάτω επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου σχετικά με τις ενέργειες για το θέμα των αδέσποτων ζώων.
Η επιστολή έχει ως εξής:

  Με έκπληξή μας διαβάσαμε το έγγραφό σας (κλικ εδώ) που αφορά στο θέμα της εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων έξω από τα κτηνιατρεία του Δήμου Αγρινίου και με λύπη μας διαπιστώσαμε και την διανομή του εγγράφου σας στα ΜΜΕ  πριν καν ζητηθεί  από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να σας ενημερώσουν σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του  φαινομένου αυτού .
      Σας γνωρίζουμε ότι η Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής  έχει προχωρήσει στις εξής ενέργειες: 
1)  Αποστολή στη Δημοτική  Ενότητα Αγρινίου εγγράφου με Θέμα «Προτάσεις περί αδέσποτων ζώων» (α.π: 5501/16-1-2013) άρθρο 83,παρ.2 περ.θ του Ν.3852/2012 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) προκειμένου να γίνει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα σχέδιο δράσης με στόχο α) την αποτελεσματική προστασία των ζώων συντροφιάς μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα σήμανσης και καταγραφής των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς, β) την προστασία κάθε κατηγορίας ζώου από τη χρησιμοποίησή τους και την εκμετάλλευσή τους σε δημόσια κερδοσκοπικά θεάματα, γ) τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και δ) την αντιμετώπιση των θεμάτων καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων. 
2) Στις 18/02/2013 με αρ.αποφ.54/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το ποσό των 5.000,00 ευρώ για «Ανάθεση σε ιδιώτη Κτηνίατρο της φροντίδας αδέσποτων ζώων πόλης (περισυλλογή, μεταφορά, κτηνιατρικός έλεγχος, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, στείρωση, σήμανση κλπ)» και με την υπ’αριθμ.146/2013 απόφαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου επιλέχθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Μετά από διαπραγματεύσεις και επιλογή της πιο συμφέρουσας προσφοράς υπογράφηκε σύμβαση με αριθ. πρωτ . 56859/20-6-2013 με τον ανάδοχο Φαρμάκη Π. Ιωάννη (ΑΔΑ: ΒΕΖΑΩ65-ΚΦΙ) και ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες.
3)   Στις 26/02/2013 εστάλη ενημερωτικό σημείωμα με θέμα « Ενημέρωση για τα αδέσποτα στα σχολεία της Περιφέρειας του Δήμου Αγρινίου» και  στις 4/04/2013 Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων έγιναν εκδηλώσεις στο Δήμο  και μοιράστηκε έντυπο υλικό ( Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου) στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου ώστε και έμμεσα να ενημερωθούν και οι γονείς.
4)   Με το οικ. 58654/3-7-2012 έγγραφό μας ζητήθηκε παραχώρηση έκτασης από το Δασαρχείο Αγρινίου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στις 05/03/2013 ανακοινώθηκε η με Α.Π. 24010/536/5-03-2013 Πράξη χαρακτηρισμού της Δασάρχη Αγρινίου για έκταση 4.000,00τμ στη θέση «Αγία Μαρίνα» της Τοπικής Κοινότητας Καμαρούλας. Η όλη υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο δεδομένου ότι αναμένεται η οριστικοποίηση  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
5)   Ακόμη ο Δήμος Αγρινίου με την 183/2013 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: ΒΕΧ4Ω65-ΩΓΟ) έχει συγκροτήσει πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σύμφ. με άρθ.9 του ν.4039/12). 
   Κατόπιν αυτών ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης, με την συμβολή πάντα των φιλοζωικών σωματείων και ιδίων των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να ενημερωθούν για θέματα διαχείρισης αδέσποτων, φιλοζωίας και σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, που είναι και δείκτης πολιτισμού μιας σύγχρονης οργανωμένης κοινωνίας.
    Ο Δήμος επομένως άμεσα ανταποκρίθηκε και θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται  στις υποχρεώσεις του  μέσα πάντα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του και της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας.
                                                 
                                                          Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ