Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πάτρα, 25 Ιουλίου 2012 
Ο τ. Νομάρχης στο κτήριο του Γ/σιου Θέρμου μετά τον σεισμό 2007! 
Τώρα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, και πότε θα τρέξει το πρόγραμμα; 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η κατασκευή ή η αποκατάσταση έξι σχολικών κτιρίων σε Πάτρα, Θέρμο, Γαβαλού, Λουσικά και Λάππα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουν οριστικά πόρους για την ανέγερση ή την λειτουργική τους αναβάθμιση, τους ύστερα από απόφαση που υπεγράφη την Δευτέρα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. 
Από το 2007 μαθητές και 30 καθηγητές Γ/σιου-Λυκείο Θέρμου στα λυόμενα!
«Ιεραρχήσαμε τις ανάγκες, είδαμε τις προτεραιότητες, συζητήσαμε με τους κατά τόπους Δήμους και αποφασίσαμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την συγχρηματοδότηση της κατασκευής ή της αποκατάστασης των έξι σχολείων με ευρωπαϊκούς πόρους ώστε να καλυφθούν κενά που χρόνιζαν στην σχολική στέγη και να διευκολυνθεί στο έργο της η εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.
 Στα λυόμενα και το Γ/σιο Γαβαλούς από το 2007 - Πότε θα τρέξει το ΕΣΠΑ κ. Κατσιφάρα στη Δυτ. Ελλάδα;
Τα σχολεία που εντάσσονται, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη, είναι: ..........

 -Το Γυμνάσιο Θέρμου, στην Αιτωλοακαρνανία. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών και των φθορών στην φέρουσα τοιχοποιία του Γυμνασίου και στην ενίσχυση της καθώς και σε μια δέσμη άλλων παρεμβάσεων. Προβλέπεται παράλληλα η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου. Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, είναι 2.600.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες. 
-Το διδακτήριο του Γυμνασίου Γαβαλού, στον Δήμο Αγρινίου, με προϋπολογισμό 1.172.000 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Αγρινίου. Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με σκοπό να αποκατασταθούν στο σύνολο τους οι βλάβες που έχει υποστεί το κτίριο εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας του νότιου γεωλογικού ρήγματος της λίμνης Τριχωνίδας τον Απρίλιο του 2007. Χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι 24 μήνες. 
-Το 16ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πατρών που βρίσκεται στην περιοχή της Αγυιάς της Πάτρας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και Νοταρά. Προβλέπεται η ανακαίνιση του παλιού και η κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου, συνολικού εμβαδού 2.700 μέτρων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.800.000 ευρώ και χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων. 
-Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο φάσμα του Αυτισμού που βρίσκεται στην οδό Αλ. Σβάιτσερ, Στροφάδων και Ανώνυμης Οδού στην Πάτρα. Προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου συνολικού εμβαδού 1.725 τετραγωνικών μέτρων, με όλους τους χώρους και τον σύγχρονο εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την καλή λειτουργία του. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.460.000 ευρώ και χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες. 
-Το νέο διώροφο σχολικό κτίριο για τις ανάγκες στέγασης του Γυμνασίου Λουσικών στην Αχαΐα. Πρόκειται για την κατασκευή νέου διδακτηρίου, εμβαδού 2.047 μέτρων, καθώς το παλιό κτίριο υπέστη σε τμήμα του ζημιές από τον σεισμό του 2008 και μέχρι σήμερα οι μισές αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται σε λυόμενες αίθουσες δημιουργώντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, είναι 3.079.440 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες. 
-Το νέο κτίριο για τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Λάππα στον Δήμο Δυμαίων Αχαΐας. Η συνολική μεικτή επιφάνεια των κλειστών χώρων θα είναι 1.650 τετραγωνικά μέτρα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.520.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του οι 24 μήνες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ