Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Τα μισά νοικοκυριά δεν πληρώνουν ρεύμα – Στα 22 εκ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη Δυτική Ελλάδα – «Πανικός» στα γραφεία της ΔΕΗ για διακανονισμούς


Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι μειώσεις των μισθών έχουν οδηγήσει σε απόγνωση πολλά νοικοκυριά, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μένουν χωρίς ρεύμα! *Διαβάστε το σχόλιο του News Press Agrinio
Σε «βραχνά» έχει εξελιχθεί για πολλά νοικοκυριά η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ , καθώς η ανέχεια έχει χτυπήσει πολλές οικογένειες, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και των γειτονικών νομών  Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι μια δαπάνη ανελαστική,  αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα πολλοί λογαριασμοί να ......
μένουν ανεξόφλητοι ενώ την ίδια ώρα «πέφτουν» βροχή τα αιτήματα για τους διακανονισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  αυτή τη στιγμή, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, σε ποσοστό αγγίζουν το 52%,, ποσοστό που σε συνολικό ποσό μεταφράζεται στα 22 εκ. ευρώ.
Επίσης στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο το 42% των λογαριασμών δεν έχει πληρωθεί και το ποσό συνολικά ανέρχεται στα 118 εκ. ευρώ.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το ότι καθημερινά σχεδόν,  δεκάδες καταναλωτές να σπεύδουν στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων , στην Πάτρα, προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να επικρατεί το αδιαχώρητο.
Ωστόσο η οικονομική κατάσταση κάποιων νοικοκυριών είναι τέτοια που ούτε στον διακανονισμό μπορούν να ανταπεξέλθουν και από ένα σημείο και μετά δεν αποφεύγονται οι διακοπές στην παροχή της ηλεκτροδότησης.
Άλλωστε κατά καιρούς αναδεικνύονται περιπτώσεις οικογενειών χωρίς ρεύμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα που περιέγραψε πριν λίγο καιρό στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου, σύμφωνα με τον οποίο στη Κάτω Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή το περίπου  15% των νοικοκυριών έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.
http://www.thebest.gr/
ΣΧΟΛΙΟ-NewsPressAgrinio: 
Στον διευρυμένο (Καλλικρατικό) Δήμο Αγρινίου εκτιμούμε (με τα στοιχεία που έχουμε) ότι η ΔΕΗ με την ιδιωτική εταιρεία που έχει ιδρύσει για τον σκοπό αυτό, έχει κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστο στο 20% των νοικοκυριών μαζί με τα μικρομάγαζα. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε αδυνατούν και σήμερα να πληρώσουν έστω και μέρος του λογαριασμού για την επανασύνδεσή του. Κάτι που η τοπική ΔΕΗ έπρεπε να διευκολύνει τους "συνδρομητές" της (αυτό και αν είναι απάτη) και όχι να γίνονται οι υπάλληλοι βασιλικότεροι του βασιλέως.... 
Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να σκεφτεί τρόπους επίλυσης αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος, όπως επίσης και η τρόικα εσωτερικού-αν θέλουν-να υπάρχει κοινωνία όρθια! 
Η Τ.Α. της περιοχής στην περίπτωση είναι κατώτερη των περιστάσεων και το μόνο που την απασχολεί, κεντρικά και εκλιπαρεί την πολιτική εξουσία είναι να μην βγουν τα δημοτικά (τέλη) χαράτσια απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ωραία αυτο-διοίκηση! Εις υγεία του κυρίαρχου λαού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ