Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

«Επενδύστε στην Αιτωλ/νία»

Απο το http://www.agriniopress.gr/koinonia/8218-epimetol-investingreece-presbeis
Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον επιχειρήσεων της Αιτωλ/νίας, για την παρουσία των ξένων διπλωματών, που από το πρωί βρίσκονται στον νομό. 
Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο
Οι 32 συνολικά διπλωμάτες, πρέσβεις, πρόξενοι, εμπορικοί ακόλουθοι κλπ επισκέπτονται από χθες Πέμπτη την Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που οργανώνεται από  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον φορέα «Invest in Greece», με την ...........
υποστήριξη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του ΕΟΤ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και του Economic and Commercial Diplomats Club.
Σήμερα η αποστολή των διπλωματών επισκέπτεται την Αιτωλοακαρνανία. Καθ’ οδόν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Γέφυρας στο Αντίρριο. Λίγο πριν τις 12  ξεκίνησε  ημερίδα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητές τους κ.κ.Παναγιώτη Τσιχριτζή (Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας), Κωνσταντίνο Πιστιόλα (εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας) και Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου (εκ μέρους του ΤΕΙ Μεσολογγίου).  

Στην ημερίδα παρέστησαν και χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος.
Εκ μέρους του δήμου Αγρινίου, χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο κ. Γρίνος, που αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και την δυναμική του δήμου Αγρινίου, ως εμπορικού, οικονομικού και αναπτυξιακού κέντρου του νομού.
Ειδικότερα ο κ. Τσιχριτζής έκανε μια γενική αλλά ουσιαστική αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού και στα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει από την γη και την θάλασσα.

Αν και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έλλειμμα υποδομών που υπάρχει, εστίασε σε μια σειρά προϊόντα, όπως την παραγωγή κρέατος, την ελιά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την υδατοκαλλιέργεια, το αυγοτάραχο κλπ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις φυσικές ομορφιές του νομού και την δυνατότητα που υπάρχει για τουριστικές επενδύσεις, τόσο για χειμερινό, όσο και για θερινό τουρισμό. Επισης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε και στον υδάτινο πλούτο του νομού, τονίζοντας τις προσπάθειες και τις ενέργειες των τοπικών φορέων για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου.


Στη συνέχεια και για δυο ώρες θ’ ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας με τα μέλη της διπλωματικής αποστολής. Για τον συγκεκριμένο λόγο, στο Επιμελητήριο βρίσκονται ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι πολλών επιχειρήσεων, που επιδιώκουν μέσα από τις συναντήσεις να επιτύχουν οφέλη, μέσα από συνεργασίες κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ