Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Τοποθέτηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 18/1/2012 για την Κοινωνική Πολιτική της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.
   Η καλπάζουσα ανεργία που έφτασε ήδη το 1.000.000., ξεπέρασε το 20% και τραβάει στην ανηφόρα, η διευρυνόμενη φτώχεια (150.000 άτομα στη Δυτική Ελλάδα), ο εφιάλτης της επερχόμενης μαζικής εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, δεν έπεσαν από τον ουρανό όπως οι κεραυνοί, το χαλάζι, η βροχή! Έχουν γνωστές αιτίες και ενόχους:  Τη μακρόχρονη αντεργατική κυβερνητική πολιτική (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ). Το μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ –ΔΝΤ. Τη νέα, δοτή από τη Μέρκελ, μνημονιακή συγκυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου. Το πρόσφατο, δεύτερο χειρότερο Μάαστριχτ (Δημοσιονομικό Σύμφωνο). Τη νέα τοκογλυφική δανειακή σύμβαση (που θα πάει κατά 89 δις. Ευρώ για το ....
χρέος μόνο για το 2012 και κατά 40 δις. Ευρώ, ως νέο δώρο στις τράπεζες). Το επερχόμενο, αγριότερο Μνημόνιο διαρκείας, με νέα κανιβαλική επίθεση στους εργαζομένους και στη νεολαία.
  Επομένως, ανεργία – φτώχεια – εξαθλίωση δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τους μεταμοντέρνους νεολογισμούς της εισήγησης του κ. Αντιπεριφερειάρχη, για «ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας», «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», «κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας». Ούτε φυσικά με υποκρισία, ελεημοσύνη και φιλανθρωπία. Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα δήθεν προγράμματα «κοινωνικής εργασίας» και «μικρών έργων αυτεπιστασίας» από τους Δήμους, με τις προσλήψεις ανέργων να γίνονται από τους δουλεμπόρους των Μαφιόζικων Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με μίζα 5%, δηλαδή 150 ευρώ το κεφάλι για κάθε «πενταμηνίτη», ο οποίος μετά την πεντάμηνη «εργασία» θα ξαναγυρνάει στην ανεργία (ανακύκλωση ανεργίας, εμπαιγμός των ανέργων). Ούτε φυσικά μπορούν να  αντιμετωπιστούν με τις ανοησίες και τις γελοιότητες που εξεστόμισε πρόσφατα, ο εγκάθετος των τραπεζών κ. Παπαδήμ(ι)ος, ότι για να βοηθήσει τους ανέργους, πρέπει να πετσοκόψει και να καταργήσει το βασικό μισθό και τα υπολείμματα των δώρων (13ο και 14ο μισθό)! Άλλους, γνωστούς ανέργους θέλει να βοηθήσει (Δασκαλόπουλο, Μίχαλο, Τράπεζες) δηλαδή το «εργοδοτικό κόστος» (κέρδος) θέλει να εξυπηρετήσει!
   Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας που κακοποιήθηκε σήμερα εδώ, λέμε τα εξής: Το λεγόμενο «Κοινωνικό Κράτος» στην Ευρώπη, ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης σκληρής ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος και της Οκτωβριανής Επανάστασης, της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης και της ήττας της αποικιοκρατίας, της παρουσίας έστω και της καρικατούρας «αντίπαλου δέους» στην Ανατολική Ευρώπη. «Κοινωνικό Κράτος», με την κυριολεξία του όρου, δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα με τα γνωστά ψίχουλα επιδομάτων ανεργίας, πολυτεκνίας και αναπηρίας (που και αυτά τώρα πετσοκόβονται και καταργούνται) και με τις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις που τώρα γίνονται «υπόδειγμα» και κανόνας για όλες τις συντάξεις! Ο εισηγητής κ. Γεωργιόπουλος, όχι μόνο ισχυρίζεται ότι υπήρξε «κοινωνικό κράτος» στην Ελλάδα, αλλά έφτασε στο σημείο να του «χρεώνει» ευθύνες για την κρίση και για «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» (σελ.2 της εισήγησης)!
   Τώρα για την ουσία της υπόθεσης, στην κατοχή ο λαός τραγουδούσε: «το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά»!  Σήμερα για να σωθεί ο λαός από την επερχόμενη πείνα και εξαθλίωση, πρέπει να ξεσηκωθεί και να μεγαλουργήσει ξανά με ένα νέο, σύγχρονο ΕΑΜ (Εργατικό Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο). Με σύγχρονο ανατρεπτικό περιεχόμενο, με επαναστατική και σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική. Δηλαδή με ένα πανεργατικό – παλλαϊκό, αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής της αντεργατικής επίθεσης και των φορέων της. Με βασικό πολιτικό περιεχόμενο: Όχι στη νέα τοκογλυφική δανειακή σύμβαση, στο ξεπούλημα και στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και στο νέο, αγριότερο Μνημόνιο διαρκείας. Αγώνας για να φύγει η μαύρη μνημονιακή συγκυβέρνηση, η τρόικα, η εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης. Στάση πληρωμών στους δανειστές – τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους σε αυτούς. Προστασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων, βασικών και επικουρικών. Απαγόρευση απολύσεων, μείωση ωρών εργασίας με αύξηση μισθών. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό. Άμεση κατάργηση των χαρατσιών, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες. Εθνικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και των επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος και σε βάρος των κερδών. Φορολόγηση του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και της εκκλησίας, που απολαμβάνουν φορολογικής ασυλίας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και υπηρεσίες, καθώς και στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ριζική μείωση στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών, απόκρουση των νέων πολεμικών τυχοδιωκτισμών (π.χ. κατά του Ιράν). Έξοδος από το Ευρώ και την ΟΝΕ, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.
   Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, που απαιτεί ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, κοινή δράση της Αριστεράς μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα, άλλη Επαναστατική – σύγχρονα Κομμουνιστική Αριστερά.
   Με αυτό το σκεπτικό που αναπτύξαμε, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γεωργιόπουλου για το Σχέδιο Δράσης Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

18/1/2012       
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
        ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
                                             Δημήτρης Δεσύλλας – Περιφερειακός Σύμβουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ