Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς ανατρέπει τα δεδομένα


Η επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, οι επαφές του με τη ρωσική ηγεσία, και φυσικά η αυριανή συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συνθέτουν το μωσαϊκό μιας αλλαγής πορείας συνολικά για τον τόπο, που επιχειρεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ρωσικά ΜΜΕ, το ενδιαφέρον των οποίων για τις θέσεις του ήταν ζωηρό, καθώς και στη Μόσχα επικρατεί η παγιωμένη πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Στάθηκε στην ανάγκη να «ξεκολλήσουν» οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, που βάλτωσαν τα δυο τελευταία χρόνια, όχι φυσικά τυχαία, αλλά εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η .....
κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναφέρθηκε στις πληθυντικές προοπτικές συνεργασίας των δυο χωρών που διανοίγονται, όπως για παράδειγμα στον ενεργειακό τομέα, με ονομαστική αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Στάθηκε στην υπόθεση του Βατοπεδίου, που επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας και της ρωσικής ηγεσίας. Υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για να οδηγήσει στην πτώση την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.
Σε ρόλο εν αναμονή πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση. Χαρακτήρισε ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα την προοπτική εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί λύση. Δεν θέλησε ωστόσο να ασκήσει κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και όσα προηγήθηκαν για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην ανάγκη του Μνημονίου, επειδή, όπως σημείωσε με έμφαση, βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ