Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΘΕΤΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Πάτρα,  31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα μείωσης της τιμής των διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου θέτει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μ’ επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατσιφάρας αφού επισημαίνει ότι επί της ουσίας οι εργασίες κατασκευής της «Ολυμπίας» Οδού έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, ζητά πέραν ...........
της μείωσης των διοδίων να διερευνηθεί και η νομιμότητα είσπραξης τους με βάση τα προβλεπόμενα απ’ την σύμβαση.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την αύξηση στα διόδια του τμήματος Ελευσίνα – Κόρινθος και υπογραμμίζει ότι όταν οι πολίτες πιέζονται οικονομικά και υφίστανται τις συνέπειες μιας σκληρής καθημερινότητας οι εταιρείες δεν νοείται να συμπεριφέρονται μακριά απ’ αυτό το πλαίσιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:     

«Κύριε Υπουργέ,

Η νέα αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων στην εθνική οδό Πατρών – Αθηνών είναι λογικό να έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από φορείς και πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, η αύξηση αυτή επαναφέρει το αίτημα ορθολογικοποίησης της τιμής των διοδίων στο τμήμα της «Ολυμπίας» Οδού από την Πάτρα έως την Κόρινθο. 

Η κατάσταση του δρόμου σήμερα, με τα ημιτελή έργα και την εγκατάλειψη του έργου, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση η τιμή των διοδίων να παραμένει στο σημερινό ύψος, ιδίως αν υπολογίσουμε ότι οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή της «Ολυμπίας» Οδού εδώ και πολύ καιρό εξακολουθούν να εισπράττουν διόδια χωρίς να επιτελείται η παραμικρή πρόοδο εργασιών. Κατά συνέπεια, είναι εύλογη η αντίδραση όσων ισχυρίζονται ότι η νέα αύξηση της τιμής των διοδίων, έστω κι αν αφορά μόνο το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος, είναι προκλητική και αδικαιολόγητη.

Δική μου εκτίμηση είναι ότι αντί της αναγγελίας νέων αυξήσεων, που θα επιβαρύνουν και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί μείωση της τιμής των διοδίων στα τμήματα εκείνα της «Ολυμπίας» Οδού που οι πολίτες πληρώνουν χωρίς, επί της ουσίας, τα χρήματα τους να έχουν αντίκρισμα.
Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες που το Υπουργείο Υποδομών εδώ και πολλούς μήνες καταβάλει ώστε να απεμπλακεί το έργο της «Ολυμπίας» και να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες όπως, επίσης, γνωρίζω τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και από άλλα υπουργεία ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης προς τις εταιρείες και να ξεπεραστούν οι σημερινές αντικειμενικές δυσκολίες.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αναιρεί τον άδικο χαρακτήρα του σημερινού ύψους στην τιμή των διοδίων και μάλιστα για έναν δρόμο που υπό την σημερινή του μορφή έχει χαρακτηριστεί ως ο πλέον επικίνδυνος στην χώρα.

Κύριε Υπουργέ,

Οι δυσκολίες που υφίστανται σήμερα οι πολίτες, η πίεση που μεγαλώνει εξαιτίας της δεινής οικονομικής συγκυρίας και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν στην διαχείριση της καθημερινότητας τους, δεν πρέπει ν’ αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του έργου της «Ολυμπίας» δεν νοείται να συμπεριφέρονται μακριά απ’ αυτό το πλαίσιο.

Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα αφ’ ενός μείωσης στην τιμή των διοδίων στην Πατρών – Κορίνθου αλλά και ελέγχου της διαχείρισης των χρημάτων που οι εταιρείες εξακολουθούν να εισπράττουν όσο καιρό οι εργασίες είναι στάσιμες. Τέλος, κύριε Υπουργέ, απ’ την στιγμή που ο προβλεπόμενος από την σύμβαση χρόνος είσπραξης των διοδίων, αναλογικά με την πρόοδο των εργασιών, έχει εκπνεύσει είναι κρίσιμο και αναγκαίο να διερευνηθεί ακόμη και η ίδια η νομιμότητα των διοδίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ