Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ Ν/Σ ΚΑΙ ΟΙ 6 ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

Τις πρώτες έξι εφαρμοστικές εγκυκλίους για την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Οι εγκύκλιοι του Ν 4024/2011* αφορούν:
1. Νέο Βαθμολόγιο - Μισθολόγιο. Οδηγίες για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 28) του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'/ 27-10-2011).
2. Κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.
3. Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 34 του Ν. 4024/2011 περί κατάργησης κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας. Αφορά σε 28 φορείς που είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι σχετικές αποφάσεις πρέπει να έχουν ληφθεί έως .......
 την 31.12.2011, διαφορετικά το σύνολο του προσωπικού εντάσσεται από 1.1.2012 σε εργασιακή εφεδρεία. Αναφορικά με την αποζημίωση επαναλαμβάνεται ότι «η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας».
4. Αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - άμεσες ενέργειες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 33 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'/ 27-10-2011). Αφορά όσους είχαν ζητήσει να παραμείνουν στην υπηρεσία τους για τρία επιπλέον έτη αλλά και όσους «μέχρι την 31-12-2013 συμπληρώνουν κατ΄ ελάχιστον τριανταπέντε έτη πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίας και τουλάχιστον το πεντηκοστό πέμπτο (55ο) έτος της ηλικίας τους».
Όπως προβλέπει η εγκύκλιος μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2011 οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των υπηρεσιών, συντάσσουν πίνακες με τους υπαλλήλους που πρόκειται να απολυθούν αυτοδίκαια ή να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες εξαιρέσεις, όπου αυτές προκύπτουν σαφώς από τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Οι πίνακες αυτοί κοινοποιούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους οι οποίοι δηλώνουν ενυπογράφως ότι έλαβαν γνώση.
Όσοι από αυτούς θεωρούν ότι συντρέχει στο πρόσωπό τους λόγος εξαίρεσης υποβάλλουν μέχρι τις 20.11.2011 αίτηση εξαίρεσης,
5) Αναδιοργάνωση δημόσιων υπηρεσιών και ανακατανομή οργανικών θέσεων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013 και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις.
6) Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση.
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο των έξι εγκυκλίων κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ