Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

OI OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚA ΜΕΣΑ


  • Απαιτείται εξορθολογισμός & αναβάθμιση και όχι ισοπέδωση & συρρίκνωση  
  • Κίνδυνος μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά και να επιδεινωθεί η γενικότερη κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ
 Ο απογαλακτισμός των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ από τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις άλλες εξωθεσμικές εξουσίες και η μετατροπή τους σε πραγματικά δημόσια Μέσα που υπηρετούν την ανεξάρτητη και πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών, την ποιοτική ψυχαγωγία είναι το μεγάλο ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία από την διάδοση τους (δικτατορία του Μεταξά για το ραδιόφωνο, δικτατορία των συνταγματαρχών για την τηλεόραση) έως σήμερα. Η ανάγκη αυτή δεν εκπληρώθηκε στη μεταπολίτευση, ενώ έγινε ακόμη πιο...........
επιτακτική μετά την άναρχη εισαγωγή της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και την εν πολλοίς ανάπτυξή της χωρίς όρους νομιμότητας, ποιότητας και οικονομικής βιωσιμότητας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι σχετικές εξαγγελίες, όπως  οι σημερινές του υπουργού επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου, έχουν γίνει πολλές φορές από τις κυβερνήσεις, χωρίς αντίκρισμα. Και ο λόγος είναι ότι το κομματικό/εξουσιαστικό σύστημα δεν μπορεί να υπερβεί εκείνον τον εαυτό του που γεννά τις στρεβλώσεις και εμποδίζει τα κρατικά ΜΜΕ να γίνουν πραγματικά δημόσια. Επιπλέον, στις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν σήμερα ισχύει το ίδιο με τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς. Αντί ενός εκσυγχρονισμού λειτουργιών και εξορθολογισμού δαπανών έρχεται η ισοπέδωση και η ακραία συρρίκνωση. Π.χ., πόσο περισσότερο και καλύτερο πολιτιστικό ρόλο μπορεί να παίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με αισθητά λιγότερα κανάλια, προγράμματα και ανθρώπους, πόση αποκέντρωση και αφουγκρασμός της περιφέρειας μπορεί να υπάρξει με τους μισούς σταθμούς να μένουν, πόση παρακολούθηση των νέων τάσεων στις τεχνολογίες της Επικοινωνίας και Πληροφορίας μπορεί να γίνεται χωρίς τα ανάλογα ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα; Τέλος, πόσο μπορεί να επιβαρυνθεί ο ήδη προβληματικός χώρος των ελληνικών ΜΜΕ με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων που θα χάνουν τη θέση τους στα δημόσια Μέσα;

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Eλεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Στις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας τα αρνητικά στοιχεία και οι ασάφειες έρχονται να υπερισχύσουν των οποιονδήποτε διορθώσεων και θετικών σχεδιασμών για το μέλλον των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτά. Έτσι, μαζί με τα ξερά αναμένεται να καούν και πολλά χλωρά,  ο δε οπτικοακουστικός τομέας και πολιτισμός της χώρας να γίνει κι αυτός φτωχότερος»
Για περισσότερες πληροφορίες
Ελεάννα Ιωαννίδου 6932705289
Πολυδεύκης Παπαδόπουλος 6972834612    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ