Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ

Με τον Μπέο, τον Ψωμιάδη και τ' άλλα παιδιά;
"Μωραίνει ο Κύριος...; " Ναι, όπως αποδεικνύεται πολύ συχνά στα κρατικοδίαιτα καρτέλ και στις σκοτεινές διαδρομές και συναντήσεις των κατά τ' άλλα ...ευυπόληπτων συνεταίρων και "θεσμικών συνομιλητών" της Πολιτείας. Η τραγελαφική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για αφαίρεση βαθμών από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα νέο επεισόδιο στο σήριαλ με τη κακοφορμισμένη έτσι κι αλλιώς (και από καιρό) Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η αφ' υψηλού "ψύχραιμη" αντιμετώπιση των τεκταινομένων από τον αρμόδιο υπουργό, ξεπερνάει εσκαμμένα, αφού επί της ουσίας παρακάμπτει "απόφαση" που επιτρέπει την αναίρεση όλου του Εταιρικού Δικαίου και από ένα όργανο, το σκεπτικό και η πρακτική του οποίου δεν μπορεί να κριθεί από την Τακτική Δικαιοσύνη. Υποτίθεται ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στήθηκε για να προστατεύσει το κατά τη FIFA αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου από πολιτικές παρεμβάσεις, αλλά η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία με την επικύρωση του........
 πενταετούς αποκλεισμού της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καταδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της παραβατικότητας στην υπόθεση.

Οι εγχώριοι εμπνευστές φυσικά θεωρούν την Επιτροπή αυτή ως τον επίσημο θεσμό ξεπλύματος κακουργημάτων, φοροδιαφυγής, μαύρου χρήματος και πλειάδας άλλων ανομημάτων, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Και υπολογίζουν (έχουν συνηθίσει άλλωστε στις αντίστοιχες πρακτικές) ταυτόχρονα στην ευμενή ουδετερότητα και "ψυχραιμία" υπουργών που διακρίνονται στον πελατειακό χειρισμό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αυτονόητη τη μη έναρξη Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων, μέχρι να ελεγχθούν:

-Η βιωσιμότητα όλων των εταιρειών που συμμετέχουν (όσες δεν την έχουν διαγράφονται και καταλογίζονται ευθύνες στους υπαίτιους),
-Η νομιμότητα και αντιπροσωπευτικότητα των σωματείων που υπάγονται στην ΕΠΟ,
-Η υπαγωγή των αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων στην άμεση εποπτεία (και υπό τον έλεγχο) της τακτικής Δικαιοσύνης,
-Η καθαίρεση και ο αποκλεισμός όλων των παραγόντων που εμφανίζονται να συμμετέχουν (ή γνωρίζουν και αποδέχονται) σε σωρεία έκνομων ενεργειών, πρόσφατων ή και του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος (η διαβόητη παράγκα).

Η θεματική ομάδα Αθλητισμού των Οικολόγων Πράσινων

Περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Παπακωνσταντίνου 6944462075

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ