Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ρόλος του δευτερογενή τομέα δεν είναι σημαντικός στο ΑΕΠ της περιοχής και κατέχει ένα μικρό ποσοστό της συνολικής απασχόλησης. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, υποστηρίζει το πρόγραμμα της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας, στο δευτερογενή τομέα προϋποθέτει την ύπαρξη πολλών παραγόντων, όπως η ύπαρξη υποδομών, εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, δικτύων διάθεσης των προϊόντων, δικτύων μεταφοράς, κλπ. Συνεπώς, οι δυνατότητες ανάπτυξης του δευτερογενούς τομέα της περιοχής συνδέονται με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για την αύξηση του μεριδίου του στην εγχώρια αγορά,  καθώς και την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, για τις οποίες η γεωγραφική θέση του Νέου Δήμου Αγρινίου και τα έργα των μεταφορικών υποδομών μπορούν να αποτελέσουν συγκριτικό πλεονέκτημα εγκατάστασης.
«Στις προοπτικές του δευτερογενούς τομέα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η αξιοποίηση των δυνατοτήτων βιοτεχνικής επεξεργασίας των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα που είναι ποιοτικά και μπορούν να πιστοποιηθούν (π.χ. μέλι), αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων (π.χ. αρωματικά φυτά). Ιδιαίτερα όμως, ο Νέος Δήμος έχει απεριόριστες δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης προϊόντων βιολογικής κτηνοτροφίας» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «υφίσταται και πρέπει να υλοποιηθεί μια ρεαλιστική προοπτική καθετοποίησης της πρωτογενούς παραγωγής, γεγονός που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, σε μεγαλύτερη συμμετοχή των παραγωγών στην τελική τιμή του προϊόντος, στην αύξηση του εισοδήματος της περιοχής και κατ’ επέκταση στην αύξηση των εσόδων του Δήμου».
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ