Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ‏



Καταλύτη στην οικοδόμηση του «πλειοψηφικού συνασπισμού δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική», χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ο κ. Σαμαράς

Άφησε δε να εννοηθεί ότι οι επικείμενες εκλογές είναι σαφώς πολιτική μάχη, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματα για συστράτευση όλων για τη στήριξη των επιλογών του κόμματος: «Εξυπακούεται ότι οι αποφάσεις που παίρνει η Παράταξη θα έχουν τη στήριξη όλων. Δεν ζητώ μόνο τη στήριξη των επιλογών της Παράταξης. Ζητώ και την ενεργό συμμετοχή όλων των στελεχών στον κοινό μας αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σαμαράς: Τέσσερα τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα τέσσερα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των υποψηφίων του κόμματος για τους δήμους και τις περιφέρειες:

- Πρώτον, η θέληση της τοπικής κοινωνίας.

- Δεύτερον, το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής.

- Το τρίτο κριτήριο είναι η ενότητα του κόμματος. Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ.

- Το τέταρτο κριτήριο είναι η συνολική προοπτική που δίνουμε στη χώρα. Ασφαλώς δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε. Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον «Καλλικράτη» επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι «τον ``Καλλικράτη`` όταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε. Θα τον κάνουμε αληθινά λειτουργικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ